Košarka

Šarić odlično krenuo pa usporio, Wizardsi lako slavili protiv Timberwolvesa

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.03.2019.
Šarić odlično krenuo pa usporio, Wizardsi lako slavili protiv Timberwolvesa
Foto: EPA

Washington Wizardsi bili su uspješniji od Minnesote i slavili su s ugodnih 135:121. Kao što se i očekivalo, bio je to dvoboj velikog broja poena, a Dario Šarić odigrao je dobru utakmicu...

Obrana Minnesote još jednom nije bila na visini zadatka, ovaj put Wizardsi su im utrpali čak 135 poena. Osim što obrambeno nisu bili na željenoj razini, Timberwolvesi su jako loše šutirali s vanjskih pozicija te su imali tricu na 4/27.

Dario Šarić ubacio je jednu od četiri trice gostiju, a hrvatski reprezentativac općenito je jako dobro otvorio utakmicu, no prvi izlazak na polovici prve četvrtine kao da ga je poremetio. U tom trenutku bio je na devet poena i na šutu 4/5 za dva i 1/1 s linije slobodnih bacanja.

Do kraja susreta Šarić nije bio u tako dobrom ritmu i susret je okončao s pružene 22 minute te ostvarenih 13 poena (4/6 za dva, 1/3 za tri, 2/5 slobodna) te pet uhvaćenih skokova i dvije podijeljene asistencije.

Timberwolvesi su dobro odradili prvo poluvrijeme gdje su još držali priključak, ali u nastavku susreta domaćin je ubacio 73 poena, igrao bolje i na kraju zaslužio pobjedu.

Osim Šarića, u redovima gostiju treba istaknuti Karl-Anthonyja Townsa koji je ubilježio 28 poena i deset skokova, Derricka Rosea koji je dodao 18 poena te Taja Gibsona koji je upisao 14 poena i deset skokova.

Kod pobjednika Bobby Portis bio je na 26 poena i 12 skokova, a po 22 poena dodali su Bradley Beal (sedam skokova, osam asistencija) i Jabari Parker (šest skokova).

NBA:
Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 135:121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!