Rukomet

Karačić: "Ne bih imao ništa protiv ostanka u Vardaru do kraja karijere"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 04.03.2019.
Karačić: "Ne bih imao ništa protiv ostanka u Vardaru do kraja karijere"
Foto: EPA

Igor Karačić godinama je član Vardara i jedan od nositelja igre. Od uspona kluba pa sve do danas vjeran je makedonskom prvaku...

Vardaru su mnogi predviđali veliki pad već ove sezone nakon promjene trenera i odlaska dijela nositelja igre, međutim to se nije dogodilo, a ciljevi su i dalje visoki, tvrdi Igor Karačić u razgovoru za stranicu SEHA lige.

"Cilj nam je završiti s nastupom u regularnom dijelu sezone SEHA lige na vrhu te se plasirati u Köln na završni turnir Lige prvaka. Imamo kvalitetan roster koji je sposoban ostvariti najviše moguće ciljeve stoga želimo novu titulu u SEHA ligi i treći put zaredom otići na završni turnir Lige prvaka. Situacija trenutno nije idealna jer imamo dosta ozlijeđenih igrača, ali napravit ćemo sve da ostvarimo sve što smo zacrtali."

Na završnom turniru regionalne lige očekuje težak posao.

"Svi protivnici su teški. Nexe ima sjajan roster s Hrvojem Horvatom koji ga dobro vodi, momčad je to velikog potencijala. PPD Zagreb je jedna od najboljih momčadi lige što pokazuje i u Ligi prvaka. Neke poraze upisao je isključivo zbog neiskustva, a moramo tek vidjeti tko će biti četvrti protivnik, Tatran ili Meškov."

Kada je 2012. godine dolazio u Makedoniju, imao je ponudi Metalurga i Vardara, ali ipak se odlučio za Vardar.

"Lino Červar me htio u Metalurgu, ali u to vrijeme bilo je puno Makedonaca na mojoj poziciji, imao sam problema s ozljedom ramena i znao sam da mi treba vremena za oporavak. Znao sam da u Metalurgu neću moći toliko igrati i napredovati i zato sam izabrao Vardar što se pokazalo kao pogodak."

Hoće li ostati u klubu i sljedeće sezone, nije siguran, ali ne bi imao ništa protiv.

"Ne znam još. Vardar ima posebno mjesto u mom srcu, to je moj dom i ne bih imao ništa protiv da ostanem zauvijek ovdje. No još ne mogu ništa sa sigurnošću reći."

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!