Nogomet

Real Madrid veliki favorit i u uzvratu, Ajax čeka težak zadatak

Jan Šneler • utorak, 05.03.2019.
Real Madrid veliki favorit i u uzvratu, Ajax čeka težak zadatak
Foto: EPA

U uzvratnom susretu osmine finala Real Madrid dočekuje Ajax i ima velike šanse za ulazak u četvrtfinale. Nizozemci su imali dobru priliku u Amsterdamu doći do pozitivnog ishoda, ali pogodak u posljednjoj minuti doveo ih je do gotovo nemoguće misije...

Iako im ova sezona definitivno nije među boljima u posljednje vrijeme, Real ima velike šanse za ulazak među osam najboljih u Ligi prvaka. Prvi susret osmine finala u Amsterdamu, Madriđani su prošli vrlo spretno i s 2:1 odlaze na Santiago Bernabeu.

Susret protiv Ajaxa ne dolazi u najbolje vrijeme za Real jer ih još uvijek bole dva poraza od Barcelone, no Madriđani su svjesni kako večeras nemaju pravo na kiks. Veliko bi iznenađenje bilo kada bi danas ispali, iako treba uzeti u obzir da pravo nastupa nema Sergio Ramos kojeg je Uefa kaznila zbog namjernog žutog kartona.

"Momčad ima karakter i ponosan sam na nju. Očekuje nas Liga prvaka i moramo biti spremni. Ipak, moramo biti uvjerljiviji pred golom. To je dio posla i moramo pokušati unaprijediti taj segment igre. Imali smo pregršt prilika u posljednjim susretima i moramo ih bolje koristiti u narednim utakmicama", rekao je Santiago Solari.

Ajax ima dobro posloženu momčad koja voli napadačku igru i u Amsterdamu je pokazala kako može biti izuzetno opasna. Nizozemci se ne boje pokazati želju za kontrolom igre i treba očekivati da će iznimno ofenzivno krenuti u Madridu. Oni naprosto nemaju što čekati i rani pogodak mogao bi im donijeti potreban potstrek.

"Ova momčad Ajaxa preuzima inicijativu u svakoj utakmici protiv svakog protivnika. U najmanju ruku trudimo se tako izgledati. Uspijevali smo u tome gotovo svaku utakmicu. Imamo veliku prednost što ne igra Sergio Ramos. On je šef na terenu i van njega, njegov izostanak nije samo taktički nego i mentalni", rekao je trener Ajaxa Erik ten Hag.

Utakmica počinje u 21 sat, a sudit će Felix Brych iz Njemačke.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
Real Madrid - Ajax (21.00)
1. utakmica: 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!