Nogomet

Kutak za kladioničare: Borussia treba pobjedu barem za podizanje samopouzdanja

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 05.03.2019.
Kutak za kladioničare: Borussia treba pobjedu barem za podizanje samopouzdanja
Foto: EPA

Danas je u fokusu Liga prvaka, ali igraju se i susreti SEHA lige te kreće nokaut faza Eurokupa košarkaša. Našičani gostuju kod Vojvodine i vjerujemo u njihovu pobjedu...

Borussia Dortmund - Tottenham

Tottenham u Dortmund donosi veliku prednost 3:0 i bilo bi malo čudo da Borussia dođe do prolaza. Međutim nije nemoguća misija. Isto se govorilo i prošle sezone kada je Barcelona pregazila na Camp Nouu Romu pa svi znamo što se dogodilo na Olimpicu. Ovo ne znači da će Borussia napraviti isto protiv Spursa, ali u najmanju ruku može do pobjede. Čak i da ne prođe dalje, pobjeda joj je iznimno bitna zbog podizanja samopouzdanja. Favreova momčad dosta je pala u zadnje vrijeme i dopustila je Bayernu da uhvati priključak na vrhu ljestvice, no nije toliki problem u samoj igri, Borussia i dalje stvara prilike, ali jednostavno je realizacija stala.

Pobjeda protiv Spursa značila bi dosta i to je minimalan cilj koji Nijemci imaju u ovom susretu. Pochettinova momčad podsvjesno zna kako i poraz do tri razlike znači joj prolaz, a već jedan postignut gol stavlja Borussiju praktički u nemoguću poziciju. Neće se u Londonu previše uzbuđivati niti zbog nekog poraza ako prođu dalje. Jasno je kako će Borussia pritisnuti i tražiti pogodak što prije, na svom stadionu je definitivno favorit. Do prolaza će teško, ali pobjeda nije nerealna.

Prognoza: Pobjeda Borussije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Borussije 2.10, neriješeno 3.80, pobjeda Tottenhama 3.80

Vojvodina - Nexe

Nakon što je upisao poraz od Rabotnika u EHF kupu, poraz koji se nije očekivao i mogao se izbjeći, Nexe se okreće obavezama u SEHA ligi. Slijede mu posljednja dva susreta u kojima nema veliki rezultatski imperativ jer je osigurao nastup na završnom turniru, ali teoretski još uvijek može do prvog mjesta te itekako do drugog. Prvi protivnik nakon poraza u Bitoli bit će mu Vojvodina, momčad koja je stvorila probleme i Vardaru i PPD Zagrebu, ali je na kraju ipak izgubila. Ako nexe odradi ozbiljno ovaj susret, prvenstveno u obrani, pobjeda ne bi smjela doći pod znak pitanja jer je ipak kvalitetnija momčad od Vojvodine.

Našičani su u sjajnoj seriji u regionalnom natjecanju, ove godine nisu izgubili niti jednu utakmicu do kobnog gostovanja u Bitoli i žele se vratiti na pobjedničke staze. Vojvodina s druge strane ima želju završiti sezonu na šestom mjestu kao predvodnik "ostatka lige", iza ovih koji se bore za ulazak na završni turnir. Kod Hrvoja Horvata opuštanja nema i nakon poraza u Makedoniji svakako će tražiti pobjedu u Novom Sadu. Neće biti jednostavno, saznali su to i neki favoriti ranije jer je riječ o perspektivnoj i dobroj momčadi, ali sve osim pobjede Našičana bit će iznenađenje.

Prognoza: Pobjeda Nexea

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Vojvodine 3.80, neriješeno 11.0, pobjeda Nexea 1.55

ASVEL - Andorra

Prvi četvrtfinalni dvoboj Eurokupa između ASVEL-a i Morabanc Andorre na rasporedu je danas. Obje momčadi iza sebe imaju sjajnu sezonu u Europi. Francuzi su blagi favoriti, riječ je o obrambeno najboljoj momčadi Eurokupa ove sezone, posebno u svojoj dvorani gdje prosječno primaju samo 67.6 poena po susretu što je više od tri poena bolje nego sljedeća momčad u istoj kategoriji. Naravno, uz to idu i nizak postotak šuta protivnika i najviše izgubljenih lopti u prosjeku. Ondorra je odlična na svom parketu gdje je stopostotna, ali zato u gostima nije niti blizu te razine. Upisala je samo tri pobjede u osam susreta, a napad joj je najveći problem izvan njihove dvorane. Kada se to spoji s ASVEL-ovom obranom, pišemo plus Francuzima.

Prvi dio natjecanja i jedni i drugi završili su na drugom mjestu, ispred Andorre bio je Monaco, a ispred ASVEL-a Valencia. Jedini domaći poraz u Eurokupu ASVEL je upisao protiv Partizana, ali na samom kraju prve faze natjecanja kada je već bilo jasno da će završiti na drugom mjestu uoči Top 16. Tamo je ubilježio tri domaće pobjede protiv Lokomotiv Kubana, Ulma i Frankfurta dok je u prvoj fazi natjecanja u svojoj dvorani svladao Valenciju, Zenit, Turk Telekom i Trento. Dovoljan je to pokazatelj koliko je teško igrati u gostima u Astroballe dvorani u Villeurbanneu. Problem za domaćina mogu biti izostanci, Alpha Kaba je završio sezonu, DeMarcus Nelson još nije posve spreman, a pokrenut je raskid ugovora Alexisa Ajincaa nakon sukoba s trenerom Mitrovićem. No snaga ASVEL-a je momčad i na svom parketu u svakom slučaju bit će favorit.

Prognoza: Pobjeda ASVEL-a

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda ASVEL-a 1.55, neriješeno 18.0, pobjeda Andorre 3.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!