Nogomet

Kronologija: Real Madrid razbijen na Santiago Bernabeuu! Ajax je u četvrtfinalu!

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 05.03.2019.
Kronologija: Real Madrid razbijen na Santiago Bernabeuu! Ajax je u četvrtfinalu!
Foto: EPA

Ajax i Tottenham su u četvrtfinalu Lige prvaka. Ajax je šokirao u gostima madridski Real, a Tottenham je i drugi put bio bolji od Borussije...

Osmina finala Lige prvaka, uzvrati

Borussia Dortmund - Tottenham 0:1 (0:3 prva utakmica) - 0:1 Kane (49.)

Real Madrid - Ajax 1:4 (2:1 prva utakmica) - 0:1 Ziyech (7.), 0:2 Neres (18.), 0:3 Tadić (63.), 1:3 Asensio (70.), 1:4 Schone (72.)


KRAJ. TOTTENHAM I AJAX SU U ČETVRTFINALU LIGE PRVAKA! BRANITELJ NASLOVA JE PREGAŽEN NA SANTIAGO BERNABEUU!


Real - Ajax 1:4 (93.) - Iz goreg u gore, Nacho je zaradio isključenje, Real je ostao s igračem manje.


Real - Ajax 1:4 (87.) - Mogao je sada Ziyech potpuno dotući frustrirane domaćine, ali nije bio precizan iz neposredne blizine.


Real - Ajax 1:4 (84.) - Još jedan pokušaj Balea, ali Onana još jednom odnosi pobjedu. Nije to bila loša akcija, ali nakon sjajnog dodavanja Modrića za Balea, Onana je briljantno reagirao.


Real - Ajax 1:4 (83.) - Potpuno nemoćan Real, bit će ovo dugačka večer za Madriđane i Santiaga Solarija ili za njega možda i ne?


Borussia - Tottenham 0:1 (76.) - Kratak raport iz Dortmunda gdje se domaćin polako oprašta od četvrtfinala, ali pokušava barem izbjeći poraz. Pulišić je nakon dodavanja Delaneyja iz dobre pozicije pucao loše.


Real - Ajax 1:4 (72.) - Kakva luda utakmica u Madridu! Ajax ponono ima tri gola prednosti, Lasse Schone iz slobodnog udarca krasno je pogodio za ogromnu prednost, Ajax je pred prolazom, Realov povratak bio bi doslovno čudo!


Real - Ajax 1:3 (70.) - Jedan gol manje za Madriđane, Marco Asensio iz prve je pogodio nakon dodavanja Reguilona, Mogu li se Madriđani ipak vratiti?


Real - Ajax 0:3 (68.) - Očajnički napada domaćin, Realu sada trebaju čak tri pogotka za prolaz u četvrtfinale! Pokušao je Bale svladati Onanu, ali vratar Ajaxa čita taj pokušaj.


Real - Ajax 0:3 (62.) - Real je na koljenima! Dušan Tadić uništava Madriđane, srpski reprezentativac igra utakmicu iz snova! Treći pogodak postigao je nakon asistencije Van de Beeka, sudac Brych pregledao je snimku i priznao gol!


Real - Ajax 0:2 - Odlična akcija Karima Benzeme koji je prošao Mazraouija, gađao suprotni kut i nije pogodio.


Borussia - Tottenham 0:1 (50.) - U Dortmundu je poznat prvi četvrtfinalist. Obrana domaćina je zaspala, Sissoko je pronašao Kanea koji dolazi sam pred vratara i lakoćom zabija. Borussia sada treba pet golova, nemohuća misija.


Real - Ajax 0:2 - Real je prvi zaprijetio u drugom dijelu preko Asensija koji je dobro opalio ljevicom, ali nije pogodio suprotni kut.


Počelo je drugo poluvrijeme na oba susreta.


Poluvrijeme i u Dortmundu i u Madridu. Prema sadašnjoj situaciju u četvrtfinale idu Tottenham i Ajax. Ajax igra sjajno u Madridu gdje nošen fantastičnim Tadićem vodi 2:0.


Real - Ajax 0:2 (42.) - Sada je Ajax imao sreće. Kroos je odlično pronašao Balea koji je snažno pucao, ali pogodio vratnicu. Neposredno nakon toga Madriđani su tražili kazneni udarac nakon igranja rukom u 16 metara, ali ništa od toga.


Borussia - Tottenham 0:0 (37.) - Pritišće Borussia i gol visi u zraku. Lloris je još jednom obranio, ovaj put pokušao je Sancho, a francuski vratar bio je sjajno postavljen.


Real - Ajax 0:2 (35.) - Stvari nimalo ne izgledaju dobro za Real. Sada je zbog ozljede igru napustio i Vinicius kojeg je morao zamijeniti Marco Asensio. Neposredno prije toga Vinicius je imao solidan pokušaj izvana nakon što ga je proigrao Modrić, lopta je otišla pokraj vratnice. Solari je ispucao već dvije izmjene, a Real gubi 0:2. Nije dobro za njegovu momčad.


Borussia - Tottenham 0:0 (34.) - Lloris ima pune ruke posla u ovim trenucima, prvo je obranio dobru priliku Weigla, a zatim i Götzea.


Borussia - Tottenham 0:0 (31.) - Borussia dominira, ali nije konkretna. Zaprijetio je i Tottenham preko Sona, ali on praćen Wolfom ne zabija.


Real - Ajax 0:2 (29.) - Novi problemi za Real. Ozlijeđen je Lucas koji ne može nastaviti igru i umjesto njega ulazi Gareth Bale.


Real - Ajax 0:2 (23.) - Sjajne šanse u Madridu! Ajax je ponovno zaprijetio preko Neresa koji je pokušao svladati istrčalog Courtoisa, ali pucao je pokraj gola. Odmah zatim Onana na drugoj strani lijepo brani pokušaj Lucasa.


Borussia - Tottenham 0:0 (22.) - U Dortmundu i dalje nema pogodaka, u 22. minuti Reus je zaprijetio, ali Lloris je jako dobro postavljen.


Real - Ajax 0:2 (18.) - Drama u Madridu, Ajax vodi 2:0! Prednost Reala se istopila i u ovom trenutku Ajax je u četvrtfinalu! Tadić se lakoćom oslobodio Casemira, ponovno je odradio dobar dio posla, na kraju je pronašao Neresa koji lijepo prebacuje Courtoisa! Real je u velikim problemima, Tadić igra fenomenalno, a ova asistencija dugo će se spominjati, krasna akcija i otkrivanje svih rupa u defenzivi Reala!


Real - Ajax 0:1 (7.) - Madriđani nisu iskoristili prvu pravu priliku na susretu, ali gosti zato jesu! U sedmoj minuti Ajax je poveo golom Hakima Ziyecha. Sve je zakuhao izgubljenom loptom ovih dana dosta kritizirani Kroos, Tadić je dovukao loptu do kaznenog prostora, onda pronašao Ziyecha koji lijepo zabija!


Real - Ajax (6.) - u šestoj minuti Real je bio vrlo blizu pogotka. Lucas je ubacio s desne strane, varane je pucao, ali lopta je pogodila gredu.


1. minuta - Počela su oba susreta.


Borussia Dortmund: Burki, Wolf, Akanji, Weigl, Diallo, Witsel, Sancho, Reus, Götze, Guerreiro, Alcacer.

Tottenham: Llloris, Aurier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Davies, Winks, Eriksen, Sissoko, Son, Kane


Real Madrid: Courtois, Carvajal, Nacho, Varane, Reguilon, Kroos, Casemiro, Modrić, Lucas, Benzema, Vinicius

Ajax: Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Van de Beek, Schone, De Jong, Ziyech, Tadić, Neres

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!