Nogomet

Porto ima aktivan rezultat, Roma ne igra dobro na gostovanjima

Jan Šneler • srijeda, 06.03.2019.
Porto ima aktivan rezultat, Roma ne igra dobro na gostovanjima
Foto: EPA

Najneizvjesniji ovotjedni susret osmine finala Lige prvaka igrat će se u Portu. Istoimeni domaćin lovi Romu koja je u prvom susretu slavila s 2:1...

Uzbudljivo će večeras biti u Portu gdje će trenutno drugoplasirana momčad portugalskog prvenstva dočekati Romu. Talijani su slavili u prvom susretu s 2:1, no to je i više nego dobar rezultat za Portugalce koji igraju jako dobro na svom terenu.

Prvenstveni poraz od Benfice definitivno nije došao Portu u pravom trenutku, ali momčad koju vodi Sergio Conceicao danas ima veliki motiv i prilično velike šanse da uđe među osam najboljih u Ligi prvaka. Veliko je to postignuće za Porto koji ne briljira ove sezone, ali je još uvijek riječ o sjajnoj momčadi.

Dugo je Porto imao problema s ozljedama, njihov glavni napadač Moussa Marega je bio ozlijeđen, Jesus Corona nije nastupio u prošlom susretu i sada osim Vincenta Aboubakara Porto nema izostanaka. Velika je to prednost, domaćin će biti u najboljem izdanju i na svom terenu loviti samo jedan gol zaostatka.

"Nastojat ćemo pobijediti, ali nismo u žurbi. Moramo biti jaki u obrani jer smo svjesni kvalitete koju Roma ima u napadu. Tijekom susreta se možda adaptiramo trenutnom stanju, ali sigurno da ćemo u susret krenuti puno ofenzivnije", rekao je Conceicao.

Roma je također imala derbi susret protiv Lazija za vikend i teško je poražena s 3:0. Nakon sjajne prošle sezone, ove godine Rimljani se muče, ali još uvijek ih se ne smije podcijeniti ili rano otpisati jer je samo jedan trenutak dovoljan njihovom sjajnom napadu da briljira.

Prednost od jednog pogotka neće biti dovoljna i Roma će gotovo sigurno trebati postići barem jedan pogodak ako želi proći dalje. Igrati bunker protiv Porta nije najsretnije rješenje jer on će sigurno htjeti dominirati. Ova utakmica važna je za oba trenera jer spekulacije govore da bi poraženi mogao biti smijenjen.

"Moja budućnost sada nije bitna. Ono što je važno jesu kvalifikacije za najboljih osam. Moramo se fokusirati na naše prednosti. Naša defenzivna igra treba biti na razini, a ostalo će doći samo od sebe. Derbi nam je malo poremetio planove, ali ova utakmica je pitanje života i smrti i bit ćemo spremni", dodao je Eusebio Di Francesco.

Utakmica počinje u 21 sat, a pravdu će dijeliti Turčin Cuneyt Cakir.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica Porto - Roma (21.00)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!