Nogomet

Kutak za kladioničare: Desetkovani Manchester United teško će izbjeći poraz u Parizu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 06.03.2019.
Kutak za kladioničare: Desetkovani Manchester United teško će izbjeći poraz u Parizu
Foto: EPA

Iako je nakon svega što se događalo sinoć u Madridu neuputno prognozirati nečiji poraz s velikim postotkom šansi, teško je za očekivati da će Manchester United bez pola momčadi doći do dobrog rezultata u Parizu...

PSG - Manchester United

Manchester United na sto muka odluka o Pariz na uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka. Ole Gunnar Solskjaer neće oduzeti šansu svojoj momčadi, nada se i dalje, ali popis onih koji neće igrati je ogroman, a sve redom su igrači koji bi mogli igrati u prvih 11. Nema Antonija Valencije, Mattea Darmiana, Juana Mate, Andera Herrere, Jessea Lingarda, Alexisa Sancheza, Nemanje Matića, Phila Jonesa, Anthonyja Martiala i Paula Pogbe pa je lakše nabrojati onih nekoliko važnijih igrača koji su tu. Pozvao je Solskjaer petoricu klinaca iz B momčadi i teško da u takvom krnjem sastavu može napraviti nešto više u Parizu.

Domaćin ima prednost iz Manchestera 2:0, ali posebno nakon ovog što se dogodilo Real Madridu, u Parizu će puhati i na hladno te probati što brže riješiti pitanje pobjednika. Na svom stadionu bit će favoriti iako su bez Neymara i Edinsona Cavanija. Još uvijek je ti Kylian Mbappe, tu je još niz igrača svjetske klase koji imaju pregršt iskustva na najvišoj razini i koji su puno toga prošli. Teško da će dopustiti da ih Manchester uhvati na spavanju. United u punom sastavu bio bi vrlo neugodan i veliki problem, ali ovako su Parižani ogromni favoriti.

Prognoza: Pobjeda PSG-a

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda PSG-a 1.50, neriješeno 5.00, pobjeda Manchester Uniteda 8.00

Petra Martić - Magda Linette

Petra Martić odigrat će tek šesti svoj ovogodišnji meč i pokušat će izbjeći sudbinu koja ju je zadesila na turnirima u Aucklandu i Dubaiju. Nastupila je na samo tri turnira ove sezone i tek je na Australian Openu upisala pobjede protiv Watson i Vondroušove dok je gubila od Sofije Kenin, Sloane Stephens i Katerine Siniakove. Svi ti porazi došli su od igračica koje su u Top 50 svjetskog tenisa i nisu neka iznenađenja. One igračice koje je trebala dobiti, Petra je i dobila.

Nekako se čini da i Poljakinja Linette spada u tu kategoriju koja je ispod Martić i Petra u ovaj susret ulazi kao favorit. Linette ima više odigranih mečeva, ali nema nekih velikih pobjeda. jedine protiv igračica iz Top 50 su one protiv Marije Sakkari koja je 41. na svijetu i Yafan Wang koja je 49. S druge strane gubila je poput Petre od igračica koje su bolje rangirane, ali i od Greetje Minnen, Belgijke koja nije niti među 200 najboljih. Martić je poražena u prošlom međusobnom dvoboju, no bilo je to prošle godine na Challengeru na travi dok će u Indian Wellsu ipak biti drugačija scena i drugačiji uvjeti.

Prognoza: Pobjeda Petre Martić

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Petre Martić 1.50, pobjeda Magde Linette 3.00

Phoenix Suns - New York Knicks

Dvoboj momčadi s dna lige koje ne izgledaju dobro i imaju sezonu za zaborav. No u ovom trenutku Sunsi izgledaju pristojnije dok Knicksi ne izgledaju nikako. Phoenix je u zadnje četiri utakmice upisao tri pobjede i ima priliku doći u situaciju u kakvoj se ove sezone još nije našao. Svladao je u gostima Miami Heat te kod kuće Los Angeles Lakerse i Milwaukee Buckse, a jedini poraz u tom razdoblju upisali su protiv New Orleans Pelicansa. Pokazali su protiv Bucksa i Lakersa kako imaju potencijala, što i nije nešto što se nije znalo, a očekuje se i da će protiv Knicksa odraditi dobro posao.

New York je bez Marija Hezonje, Franka Ntilikine i DeAndrea Jordana, izgubili su zadnje tri utakmice i jedva čekaju kraj sezone. Sunsi imaju pobjedu više, Knicksi su ih ostvarili 13 ove sezone i ne izgledaju kao momčad koja će imati nešto dramatično bolji učinak na kraju sezone. Izgledaju loše, loše igraju, momčadski ne postoje i sve se svodi na soliranje i nabijanje statistike. Kako je ovaj New York posložen, čak i 13 pobjeda je puno bez obzira na potencijal Knoxa, Triera, Robinsona, sada su dobili i Smitha i bez obzira na to ne izgledaju kao dobro i sa smislom posložena momčad.

Prognoza: Pobjeda Phoenix Sunsa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Phoenix Sunsa 1.65, neriješeno 14.0, pobjeda New York Knicksa 2.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!