Vodeni sportovi

U Sisku najavljen dvoboj Hrvatske i Srbije: "Spremni smo organizirati velike sportske događaje"

Petar Jenjić • srijeda, 06.03.2019.
U Sisku najavljen dvoboj Hrvatske i Srbije: "Spremni smo organizirati velike sportske događaje"
Foto: EPA

Na press konferenciji uoči utakmice između vaterpolista Hrvatske i Srbije gradonačelnica Siska istaknula je kako je ovo veliki kompliment gradu, dok je predsjednik HVS-a Mladen Drnasin istaknuo kako je ovo prije svega dvoboj za prestiž...

Sisak će ugostiti utakmicu 6. kola Europa kupa/Svjetske lige u kojoj će vaterpolisti Hrvatske dočekati Srbiju. Dvoboj je na rasporedu 12. ožujka s početkom u 17:30 sati. Podsjetimo, Srbija je trenutno vodeća u skupini D s osam bodova, dok je Hrvatska druga sa sedam.

"Bit će to utakmica dvije ponajbolje reprezentacije na svijetu, u kojima su vrhunski vaterpolisti. To će ponajprije biti susret za prestiž jer su se obje reprezentacije već plasirale na završnicu Europskog kupa. Drago mi je da će Hrvatski vaterpolski savez tako dati i svoj doprinos tituli Europskog grada sporta koju je zaslužio grad Sisak. Tom utakmicom ujedno će se obilježiti i 25 godina djelovanja VK Siscia", kazao je na press konferenciji predsjednik HVS-a Mladen Drnasin.

Događaj je najavila i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je istaknula kako je odluka o odigravanju utakmice u Sisku veliko priznanje gradu.

"Prošlogodišnja je prijateljska utakmica između Hrvatske i Španjolske bila uspješna generalna proba za predstojeći derbi. Trenutno obavljamo posljednje pripreme za nadolazeći susret, a samu odluku o dodjeljivanju ovakvog derbija našem gradu shvaćamo kao kompliment i da smo spremni organizirati velike sportske događaje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!