Nogomet

Petković: "Bio sam poprilično siguran da ću zabiti i bez te samouvjerenosti ne bih se sigurno pojavio"

Mihaela Bradovski • petak, 08.03.2019.
Petković: "Bio sam poprilično siguran da ću zabiti i bez te samouvjerenosti ne bih se sigurno pojavio"
Foto: FaH

Bruno Petković donio je Dinamu pobjedu protiv Benfice, realizirao je kazneni udarac za konačnih 1:0 i prednost uoči uzvrata u Lisabonu...

Petković je preuzeo odgovornost i sam priznaje kako se dobro osjećao uoči penala i bio samouvjeren.

"Tražio sam opciju koja mi je izgledala najsigurnije iako kod penala nikada niste sigurni. Bio sam poprilično siguran da ću zabiti i bez te samouvjerenosti ne bih se sigurno pojavio tamo i pustio bih nekome drugome."

Benficu vrlo cijenu, ali isto tako dodaje kako je i Dinamo zaslužan što gosti nisu praktički ništa napravili.

"Sjećam se da su imali prvu šansu jedan na jedan nakon 'dvije minute' utakmice. Jako su kvalitetna momčad, ali s druge strane i mi smo tu i odigrali smo mušku utakmicu u kojoj nije nedostajalo ni karaktera ni volje ni želje i zasluženo smo pobijedili."

Zadovoljan je svojim nastupom i smatra kako je dobro odradio zadatke koji su mu zadani.

"Utakmica je bila bazirana uglavnom na neke duge lopte i dodavanja koja nisu, možemo to tako reći, jednostavni. Oni su igrali vrlo visok presing i bilo je jako bitno da pomognem momčadi da izađe s naše polovice i mislim da sam prilično dobro odradio svoj dio posla."

Benfica nije imala na raspolaganju sve igrače, ali Petković smatra kako je to u svakom slučaju iznimno kvalitetna momčad.

"Kada pogledam naš roster s jako puno igrača, nisam primijetio neku razliku kada fali jedan, drugi ili treći. Isto tako ne vjerujem ni da oni nemaju jak roster i ovi igrači koji su istrčali su kvalitetni igrači. Po svim medijima mi smo bili autsajderi, ali mi se nikoga ne bojimo. Da kažem da ne razmišljamo o protivniku lagao bih, ali mi igru baziramo na nama."

Zahvalio se i navijačima koji su sjajno bodrili svoju momčad s tribina u Maksimiru.

"Jako dobar osjećaj. Navijači su svoj dio posla odradili na nivou, ako ne i bolje od nas. 90 minuta neprestanog pjevanja i podrške, stvarno im hvala na tome. Nadam se da će ih biti što više na svakom dvoboju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!