Rukomet

Cindrić izborio sedmerce, a Ivić onda zaključao svoja vrata i donio pobjedu Kielceu

Branimir Korać • petak, 08.03.2019.
Cindrić izborio sedmerce, a Ivić onda zaključao svoja vrata i donio pobjedu Kielceu
Foto: EPA

U najzanimljivijem dvoboju poljskog rukometnog prvenstva Kielce je ugostio Wislu i odnio pobjedu boljim izvođenjem sedmeraca...

U poljskom prvenstvu nema neodlučenog rezultata i ako nema pobjednika nakon 60 minuta, izvode se sedmerci. Tako je bilo i u ovom dvoboju između Kielcea i Wisle koji je na kraju u raspucavanju pripao domaćinu.

Glavnu ulogu u konačnici su igrali Hrvati. Luka Cindrić spasio je Kielce od poraza u regularnom dijelu, a Filip Ivić mu je onda donio pobjedu obranivši sve sedmerce gostima.

Ivić je ušao u igru u zadnjih deset minuta i njegovim obranama Kielce je stiglo do prednosti 29:27. Činilo se da će domaćin do pobjede, međutim uz dva gola Tomasza Gebale i jedan Marka Tarabocchije gosti rade preokret.

Osam sekundi prije kraja Talant Dujšebaev pozvao je minutu odmora, a nakon toga Cindrić je izjednačio na 30:30.

Pristupilo se izvođenju sedmeraca gdje je Ivić obranio sva tri pokušaja gostiju, a Janc, Moryto i Cindrić bili su precizni na drugoj strani za pobjedu domaćina.

Ivić je skupio sedam obrana iz igre uz ta tri penala, a Cindrić je zabio pet golova, jednako kao i Blaž Janc i Uladislau Kuleš. Kod poraženih Michal Daszek postigao je osam golova, a Gebala pet. Renato Sulić bio je strijelac četiri puta, a Lovro Mihić triput.

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cimbo08.03.2019. u 23:31
    Cindric predobar igrac, steta sto se ozljedio na prvenstvu
    cimbo