Zimski sportovi

Kristoffersen slavio u Kranjskoj Gori, Zubčić vrlo dobar 13.

Jan Šneler • subota, 09.03.2019.
Kristoffersen slavio u Kranjskoj Gori, Zubčić vrlo dobar 13.
Foto: FaH

Na pretposljednjem veleslalomu sezone, norveški skijaš Henrik Kristoffersen slavio je u Kranjskoj Gori, dok je Filip Zubčić zauzeo odlično 13. mjesto...

Održan je i pretposljednji veleslalom sezone u Kranjskoj Gori, a do pobjede je došao norveški skijaš Henrik Kristoffersen. Najbolji skijaš svijeta, Marcel Hirscher danas nije završio na postolju, ali je osvojio 40 bodova i došao na sitni koračić do osvajanja još jednog Velikog kristalnog globusa. Austrijancu nedostaje još 16 bodova da potvrdi ukupnu pobjedu, a vjeruje se da će to sutra na slalomskoj utrci i napraviti.

Kristoffersen je došao do slavlja s 24 stotinke prednosti ispred sunarodnjaka Rasmusa Windingstada koji je prvu vožnju završio na sedmom mjestu. Sjajan rezultat napravio je Marco Odermatt koji je s 15. mjesta iz prve vožnje došao do ukupno treće pozicije i završio na postolju.

Drugoplasirani iz prve vožnje, Alexis Pinturault pogriješio je u nastavku i zaključio nastup na petom mjestu, dok je trećeplasirani Leif Kristian Nestvold-Haugen odustao. Na šestom mjestu nastup je zaključio spomenuti Hirscher.

Što se tiče hrvatskih predstavnika, Filip Zubčić je ostvario sjajan rezultat. Nakon slabijeg 21. mjesta u prvoj vožnji, odličnim petim mjestom u drugoj vožnji došao je do ukupno 13. mjesta i zaradio novih 20 bodova.

Svjetski skijaški kup, Kranjska Gora, veleslalom (m):
1. Henrik Kristoffersen (NOR) 2:26.63
2. Rasmus Windingstad (NOR) +0.24
3. Marco Odermatt (ŠVI) +0.56
4. Cedric Noger (ŠVI) +0.86
5. Alexis Pinturault (FRA) +0.87
...
13. Filip Zubčić (HRV) +1.43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!