Tenis

Donna Vekić neočekivano poražena već u drugom kolu Indian Wellsa

Mihaela Bradovski • subota, 09.03.2019.
Donna Vekić neočekivano poražena već u drugom kolu Indian Wellsa
Foto: EPA

Donna Vekić kiksala je u svom prvom izlasku na teren u Indian Wellsu i neočekivano je poražena od belgijske kvalifikantice Ysaline Bonaventure...

Belgijka Ysaline Bonaventure, inače 144. igračica svijeta, iznenadila je Donnu Vekić u drugom kolu Indian Wellsa. Napravila je isto što i prošle godine u Budimpešti kada je Vekić također ušla u meč kao favorit i upisala poraz.

Bonaventure je za ulazak u glavni ždrijeb morala igrati kvalifikacije, za razliku od Vekić igrala je i prvo kolo tako da joj je ovo bio četvrti meč u Indian Wellsu, a Donni prvi. Samo je u prvom setu Vekić izgledala onako kako se očekivalo, u nastavku meča ipak nije bila prava.

Počelo je dobro za Donnu i ništa nije govorilo da bi mogla upisati poraz. U prvom setu osvojila je pet gemova u nizu i uzela set sa 6:1 za tek nešto više od 20 minuta igre.

U drugom setu obje igračice imale su dosta problema na svom početnom udarcu, sredinom seta razmijenile su i breakove te je odluka pala u 13. igri. Tu je Donna pala nakon vodstva 3:2 i izgubila je set sa 7:5 u tie-breaku.

U trećem setu Bonaventure je povela s 3:1, Vekić se uspjela vratiti i poravnati na 3:3, međutim odmah nakon toga ponovno je izgubila servis i do kraja meča više se nije izborila za novu priliku za povratak.

Belgijka je tako slavila 1:6, 7:6, 6:4 i u trećem kolu igrat će protiv Karoline Pliškove ili Misaki Doi.

Indian Wells, drugo kolo:
Ysaline Bonaventure (Belgija, Q) - Donna Vekić (Hrvatska, 28) 1:6, 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 10.03.2019. u 09:37
    Uzasan kiks, uvijek toplo hladno kod naših tenisača to je nevjerojatno.
    Šojka Rugalica