Nogomet

Mladi Dinamo srušio Liverpool i izborio četvrtfinale Lige prvaka!

Jan Šneler • utorak, 12.03.2019.
Mladi Dinamo srušio Liverpool i izborio četvrtfinale Lige prvaka!
Foto: FaH

Mlada momčad Dinama plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka. Nakon boljeg izvođenja penala igrači Igora Jovićevića slavili su s ukupnih 5:4...

Odlično je počeo europski tjedan za Dinamo. Ususret uzvratne seniorske utakmice osmine finala Europske lige protiv Benfice, mladi Dinamovci napravili su svoj pothvat i najavili kako Modri imaju sjajnu budućnost. U osmini finala juniorske Lige prvaka, Dinamo je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca svladao veliki Liverpool i ušao među najboljih osam momčadi Europe.

Od samog početka susreta, mladi Dinamovi igrači ušli su dobro u utakmicu. Pokazivali su inicijativu, bili aktivni od prve minute i nije trebalo dugo da dođu do ozbiljne prigode. U 17. minuti, Mario Ćuže je lijepo izbacio u priliku Antonija Marina koji je izbio sam pred Vitezslava Jaroša koji mu je obranio udarac.

Iako su Modri bili primjetno bolji u prvom dijelu, a gosti nisu ozbiljnije zaprijetili, Dinamo nije uspio stići do željenog pogotka. U 36. minuti malo je zaiskrilo na terenu, odgurivali su se Marko Gjira i Adam Lewis, a sudac Sergei Ivanov sve je smirio pokazavši žute kartone njima dvojici i Liamu Coyleu.

Početkom drugog dijela Liverpool je igrao puno bolje nego u prvih 45 minuta. Već u 53. minuti, gosti su došli do vodstva. Paul Glatzel je lijepim solo prodorom prošao sve čuvare i pronašao Bobbyja Duncana koji zabija za 0:1. Dinamo nije pao nakon primljenog pogotka te je nastavio sa pritiskom.

To se isplatilo u 68. minuti kada je Leon Šipoš silovito pogodio za 1:1. Modri su samo sedam minuta kasnije mogli doći i do vodstva no Šipoš i Roko Baturina nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu.

S obzirom na to da se rezultat nije mijenjao, išlo se na bolje izvođenje jedanaesteraca. Ponovno su se Modri pokazali kao superiorni, a Dinko Horkaš još je jednom pokazao zašto je među najtalentiranijim vratarima Hrvatske. Nakon prve dvije serije bez promašaja, Horkaš je sjajno zaustavio udarac Coylea.

Dinamo je došao do velike prilike, ali nažalost niti Antonio Marin nije bio precizan. Ponovno se ušlo u dvije precizne serije, a onda u petoj Ćuže pogađa, a heroj susreta Horkaš brani jedanaesterac Duncanu i odvodi Dinamo u četvrtfinale Lige prvaka. Tamo će Modri igrati protiv boljeg iz susreta Chelseaja i Montpelliera.

GNK Dinamo Zagreb U19 - Liverpool U19 Rezultati uživo

Juniorska Liga prvaka, osmina finala:
Dinamo - Liverpool 1:1 (5:4) nakon izvođenja penala

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!