Nogomet

Bayern i Liverpool u otvorenoj borbi za četvrtfinale Lige prvaka

Jan Šneler • srijeda, 13.03.2019.
Bayern i Liverpool u otvorenoj borbi za četvrtfinale Lige prvaka
Foto: EPA

Uzbudljiva utakmica očekuje nas večeras na Allianz Areni gdje će Bayern dočekati Liverpool u drugom susretu osmine finala Lige prvaka...

Svakakvih smo se rezultata mogli nagledati ove sezone u Ligi prvaka, ali danas s pravom možemo reći kako očekujemo kišu golova i vjerujemo da ovaj susret nema šanse da završi u produžecima. Bayern i Liverpool kreću od nule, doslovno jer je prvi susret završio 0:0. Šanse za prolaz su jednake, s tim da Liverpool ipak ima taj privilegij da može proći zbog gola u gostima.

Obje momčadi ušle su u sezonu vrlo optimistične i motivirane da naprave veliki rezultat. Bayern se dugo mučio s rezultatima, nezadovoljstvo je svakim danom sve više raslo, ali u posljednje vrijeme igra je sve bolja, a samim time preuzet je ponovno vrh Bundeslige.

S druge strane, Liverpool je odigrao odličan prvi dio sezone, bio neprikosnoven u prvom mjesecu nove godine, da bi u posljednje vrijeme malo pao i dozvolio Manchester Cityju da ponovno preuzme tron Premierlige. U svakom slučaju, sezona za Liverpool nije izgubljena i današnjim prolazom sve bi se moglo ponovno okrenuti na bolje.

Niko Kovač ima nekoliko problema s izostancima i sasvim sigurno da bi Bavarci bili daleko jači da su im svi igrači na raspolaganju. Zbog ozljede nema Corentina Tolissa i Kingsley Comana koji bi ipak mogao biti spreman, suspendirani su Thomas Muller i Joshua Kimmich, a upitni David Alaba i Arjen Robben. Ipak, hrvatski stručnjak vjeruje u svoju momčad koja je dodatno napunjena samopouzdanjem nakon odličnih partija u domaćem natjecanju.

"Cijeli svijet će nas gledati. Svi su uzbuđeni: igrači, treneri, navijači i novinari. Bit će to teška utakmica i pritisak je uvijek velik kada se radi o nokaut fazi, ali to je pozitivna stvar, nikako negativna. Moramo biti efikasniji u napadu, pronaći prilike i realizirati ih. Pokazali smo to u proteklim utakmicama Bundeslige. Liverpool ima prednost ako zabije, ali mi idemo po pobjedu", rekao je trener Bayerna.

Što se tiče Liverpoola, njihovo stanje u momčadi je više manje poznato. Nema Nabyja Keite koji nije niti otputovao u Njemačku, dok su Trent Alexander-Arnold, Dejan Lovren i James Milner upitni. Postoji šansa da Lovren upadne u prvih 11 jer Klopp zna kako on i Virgil Van Dijk sjajno surađuju, ali opet teško je očekivati da će baš u današnjoj utakmici hrvatski stoper ostvariti debi nakon dugačke pauze.

Redsi imaju prednost jer nisu primili pogodak na Anfieldu i svaki gol koji postignu, Bayern mora duplirati ako želi proći, ali jasno da Klopp nikako ne želi računati na remi ili neku konzervativniju taktiku. Liverpool ide na pobjedu u Münchenu i to je nešto što navijači očekuju.

"Dovoljno smo jaki da pružimo pravi otpor i to je jedino što možete očekivati u ovakvoj situaciji. Ako odigramo na razini i pružimo pravu nogometnu igru, imamo ozbiljnu šansu i to je sve što nam treba. Iz prošle sezone jedino što možemo uzeti je iskustvo. Utakmice se ne odlučuju nakon prvog susreta i mi to znamo. Imamo priliku, ne mislimo niti da smo ispali niti da smo prošli", dodao je Klopp.

Utakmica počinje u 21 sat, a sudit će Talijan Daniel Orsato. Dodajmo na kraju kako je ovaj susret zanimljiv jer bi u slučaju prolaza Liverpoola, Engleska imala čak četiri kluba u četvrtfinalu, što se posljednji put dogodilo u sezoni 2008/2009. Također, u slučaju da Bayern ispadne, po prvi put nakon sezone 2005/2006, Njemačka ne bi imala predstavnika među najboljih osam Lige prvaka.

Liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
Bayern - Liverpool (21.00)
1. utakmica: 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!