Nogomet

Benfica je rekorder Europske lige, nitko nema toliko utakmica i pobjeda u nokaut fazi

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.03.2019.
Benfica je rekorder Europske lige, nitko nema toliko utakmica i pobjeda u nokaut fazi
Foto: EPA

I dok je Dinamo napravio ogromnu stvar prolazom u osminu finala Europske lige, za Benficu je to nešto što se podrazumijeva. Naime klub iz Lisabona ima najviše nastupa i pobjeda u nokaut fazi ovog natjecanja...

Iako još nikada nije osvojila ovo natjecanje, Benfica je klub s najviše odigranih utakmica u nokaut fazi Europske lige. portugalski div odigrao ih je čak 35 i ima tri više od Seville koja je imala neponovljivi niz od tri uzastopne titule pobjednika Europske lige.

Benfica ujedno ima i najviše nastupa u osmini finala, pet kao i Valencia i Zenit, dok je na vrhu ljestvice po broju nastupa u četvrtfinalima usamljena, ima ih četiri.

Benfica ujedno ima i najviše pobjeda u nokaut fazi, upisala ih je čak 21 manje dok Atletico Madrid i Sevilla imaju po pobjedu manje.

I po broju golova Benfica je u samom vrhu, nalazi se na drugom mjestu ljestvice svih vremena s 57 postignutih pogodaka, samo Sevilla ima više i to za jedan gol.

S velikim brojem odigranih utakmica, Benfica je ujedno i na listi onih koji su primili najviše golova i to na diobi petog mjesta upravo sa Sevillom s po 31 primljenim golom.

Produžetke je igrala samo jednom i to u sezoni 2013/2014 kada je u finalu za protivnika imala Sevillu i nakon 0:0 kroz 120 minuta izgubila na penale s 4:2.

Eduardo Salvio je na listi igrača s najviše nastupa u nokaut fazi, upisao ih je 38, no protiv Dinama neće igrati zbog ozljede. Na ljestvici najboljih strijelaca u nokaut fazi je Oscar Cardozo na trećem mjestu sa 16 postignutih golova, četiri manje od Radamela Falcaa i tri manje od Kevina Gameira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!