Tenis

Dobar posao u konkurenciji parova: Pavić protiv Mektića u borbi za finale Indian Wellsa

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.03.2019.
Dobar posao u konkurenciji parova: Pavić protiv Mektića u borbi za finale Indian Wellsa
Foto: FaH

Hrvatska će imati jednog predstavnika u finalu Indian Wellsa i to u konkurenciji parova. Hoće li to biti Mate Pabić ili Nikola Mektić, odlučit će njihov međusobni polufinalni dvoboj...

Trojica Hrvata bila su u akciji tijekom noći u Indian Wellsu u konkurenciji parova, a dvojica idu dalje. Mate Pavić s Austrijancem Oliverom Marachom izborio je polufinale gdje ga čekaju Nikola Mektić i Horacio Zeballos.

Marach i Pavić u četvrtfinalu su igrali protiv Ravena Klaasena i Michaela Venusa te odnijeli pobjedu nakon više od sat i pol borbe. Mogli su i brže do pobjede, u drugom setu imali su servis za meč i dvije meč lopte, ali nisu izdržali i odlučivao je produženi tie-break. Tamo su imali više koncentracije i s 10:5 stigli do pobjede i polufinale.

Ovom pobjedom uzvratili su Klaasenu i Venusu za poraz iz polufinala Toronta prošle godine. tamo je također odlučivao produženi tie-break gdje su Marach i Pavić pali s glatkih 10:3.

Odlično gura i Nikola Mektić s argentinskim zemljašem Horacijom Zeballosom. Oni su u četvrtfinalu priredili iznenađenje svladavši Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha nakon sat i 40 minuta igre.

Ovdje su Kolumbijci poveli pa Mektić i Zeballos okretali meč. U drugom setu bilo je nervoze u početku, propustili su Cabal i Farah u prvih pet gemova tri break lopte i onda krajem seta izgubili servis. Odlično su krenuli u produženi tie-break, poveli s 4:1 i do kraja meča više nisu uzeli nijedan poen na svom servisu. S 10:6 su Mektić i Zeballos izborili polufinale.

Manje sreće imali su Dominic Inglot i Franko Škugor koji su poraženi također u tijesnom meču protiv Lukasza Kubota i Marcela Mela. Ovdje je također odlučio produženi tie-break koji je otišao na stranu Poljaka i Brazilca s 10:6.

Indian Wells, četvrtfinale parova:
Nikola Mektić/Horacio Zeballos (Hrvatska/Argentina) Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Kolumbija/Kolumbija, 5) 3:6, 7:5, 10:6
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 3) - Raven Klaasen/Michael Venus (Južna Afrika/Novi Zeland, 7) 6:4, 6:7(5), 10:5
Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Poljska/Brazil, 6) - Dominic Inglot/Franko Škugor (Velika Britanija/Hrvatska) 4:6, 6:2, 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!