Nogomet

Mandžukić i društvo protiv Ajaxa, Barcelona stiže na Old Trafford

Jan Šneler • petak, 15.03.2019.
Mandžukić i društvo protiv Ajaxa, Barcelona stiže na Old Trafford
Foto: EPA

Ajax će nakon izbacivanja madridskog Reala pokušati napraviti iznenađenje i protiv Juventusa, dok će Liverpool igrati protiv Porta. U engleskom dvoboju snage će odmjeriti Tottenham i Manchester City, dok posljednji par čine Barcelona i Manchester United

Najzvučniji par četvrtfinala definitivno je onaj između Barcelone i Manchester Uniteda. Ivan Rakitić s Kataloncima u prvom susretu dočekuje preporođene Crvene vragove koji su u osmini finala izbacili PSG.

Uzbudljivo će svakako biti u susretu Tottenhama i Manchester Cityja. Engleski derbi u kojemu je favorit City, ali jasno u ovakvim utakmicama to ništa ne mora značiti. Spursi imaju dobru momčad i bit će ovo uzbudljivih 180 minuta.

Juventus Marija Mandžukića igrat će protiv Ajaxa. Prvi susret na rasporedu je u Amsterdamu, a ove dvije momčadi dosad su se u Europi susretali 12 puta, od čega Stara Dama ima šest pobjeda.

Objektivno najslabiji par je onaj između Liverpoola za kojeg igra Dejan Lovren i Porta. To je ujedno repriza prošlogodišnjeg četvrtfinala u kojem su Redsi uvjerljivo slavili protiv Portugalaca. Sada ponovno Liverpool dolazi u statusu velikog favorita.

U Nyonu su izvučeni i polufinalni parovi tako da će za finale boriti pobjednici ogleda Tottenhama i Manchester Cityja i Ajaxa, odnosno Juventusa. U drugom polufinalnom paru pobjednik ogleda Barcelone i Manchester Uiteda bit će domaćin pobjedniku ogleda Liverpoola i Porta.

Prvi susreti na rasporedu su 9. i 10. travnja, a uzvrati su tjedan dana kasnije. Što se tiče polufinala, prve utakmica na rasporedu su 30. travnja i 1. svibnja, dok su uzvrati 7. i 8. svibnja. Finale Lige prvaka igrat će se 1. lipnja na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu.

Ždrijeb, četvrtfinale Lige prvaka:
Ajax - Juventus
Liverpool - Porto
Tottenham - Manchester City
Barcelona - Manchester United

Liga prvaka, polufinale:
Tottenham (ENG)/Manchester City (ENG) - Ajax (NIZ)/Juventus (ITA)

Barcelona (ŠPA)/Manchester United (ENG) - Liverpool (ENG)/Porto (POR)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!