Automoto

Mercedes izdominirao u kvalifikacijama, Lewis Hamilton na pole positionu

Mihaela Bradovski • subota, 16.03.2019.
Mercedes izdominirao u kvalifikacijama, Lewis Hamilton na pole positionu
Foto: EPA

Lewis Hamilton s pole positiona kreće u utrku za Veliku nagradu Australije. Mercedes je pokazao kako najspremniji ulazi u novu sezonu i Hamilton i Valtteri Bottas ostvarili su najbolje vrijeme kvalifikacija...

Prva utrka nove sezone Formule 1 održava se u Melbourneu, a Mercedes nastavlja tamo gdje je stao prošle sezone. Dominacija iz 2018. godine prenosi se i na 2019., Lewis Hamilton i Valtteri Bottas odradili su najbolji posao u kvalifikacijama i s najbolje pozicije kreću u nedjeljnu utrku.

Hamilton je nakon kvalifikacija istaknuo iznenađenost samim tijekom i koliko je dobra vremena ostvarivao, Mercedes je funkcionirao gotovo savršeno i definitivno najspremniji ulazi u sezonu.

Iza njih ostao je Sebastian Vettel koji je za prvoplasiranim Hamiltonom zaostao sedam desetinki dok su još u sekundi zaostatka bili Max Verstappen i Charles Leclerc.

Embed from Getty Images

Ostatak društva ostao je daleko iza i nije bio konkurentan. Vrlo zadovoljan mogao je biti debitant Lando Norris koji je u McLarenu došao do osme pozicije što mu je najbolji plasman računajući i treninge.

Povratnik u Formulu 1 Robert Kubica imao je dosta problema i na kraju je imao i najslabije vrijeme, zaostatak mu je bio dvostruko veći nego što je imao pretposljednji, momčadski kolega George Russell.

Kvalifikacije za VN Australije:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +0.112
3. Sebastian Vettel (Ferrari) +0.704
4. Max Verstappen (Red Bull) +0.834
5. Charles Leclerc (Ferrari) +0.956
6. Romain Grosjean (Haas) +1.340
7. Kevin Magnussen (Haas) +1.613
8. Lando Norris (McLaren) +1.818
9. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) +1.828
10. Sergio Perez (Racing Point) +2.295
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!