Rukomet

Sjajni Sulić predvodio Wislu, Mihić i Matulić stopostotni

Mihaela Bradovski • subota, 16.03.2019.
Sjajni Sulić predvodio Wislu, Mihić i Matulić stopostotni
Foto: EPA

U poljskom prvenstvu na rasporedu su bili susreti 23. kola, a iznenađenja nije bilo. Najbolje poljske momčadi uvjerljivo su slavile...

Lider poljskog prvenstva Kielce nastavlja s vrlo uvjerljivim nastupima. I dalje je bez poraza, a nova pobjeda upisana je protiv Kalisza i to s visokih 43:20. Konačan rezultat jasno pokazuje kolika je razlika u kvaliteti između ovih momčadi, a ovdje su domaćini sve riješili vrlo brzo. U svakom poluvremenu zabili su više od 20 golova dok su gosti zabijali po deset.

Vladimir Cupara skupio je 11 obrana, a Filip Ivić osam uz 44 posto uspješnosti. Najefikasniji bio je Blaž Janc s 11 golova, a osam je dodao Arkadiusz Moryto. Marko Mamić postigao je dva pogotka iz tri pokušaja.

Očekivanu gostujuću pobjedu upisao je Azoty Pulawy koji je slavio kod Pogona s 37:30. Gosti su konstantno bili u prednosti i na kraju su zasluženo slavili uz devet golova Marka Panića i sedam Lukasza Rogulskog. Jerko Matulić zabio je pet golova iz isto toliko pokušaja, Ante Kaleb dodao je jedan iz tri pokušaja.

Iznenađenja nije bilo niti u dvoboju između Piotrkowa i Wisle, gosti su očekivano slavili 40:24. Nakon poraza od Kielcea poslije sedmeraca Wisla je upisala dvije vrlo uvjerljive pobjede i vratila je samopouzdanje. Ovdje su je predvodili Renato Sulić s osam golova iz devet pokušaja, Ondrej Zdrahala sa sedam golova te Lovro Mihić s pet uz stopostotan učinak.

Poljsko prvenstvo, 23. kolo:
PGE VIVE Kielce - Energa MKS Kalisz 43:20
Pogon Szczecin - Azoty Pulawy 30:37
NMC Gornik Zabrze - Chobry Glogow 29:24
Piotrkowianin - Orlen Wisla Plock 24:40

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!