Nogomet

Bjelica: "Ne mogu tolerirati lošu utakmicu, Dinamo ne može trpjeti prosjek iako imamo veliku prednost"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.03.2019.
Bjelica: "Ne mogu tolerirati lošu utakmicu, Dinamo ne može trpjeti prosjek iako imamo veliku prednost"
Foto: FaH

Dinamo je uspješno odradio gostovanje u Velikoj Gorici i slavio s 2:1 u čudnoj utakmici. Iako nije bila gruba, odijeljeno je čak osam žutih kartona i dosuđena su tri penala...

Gorica je nesretno poražena na svom travnjaku od Dinama, a priznaje to i Nenad Bjelica. Strateg Modrih tvrdi kako bi remi bio ipak najpravedniji.

"Utakmica je bila izjednačena, pravedniji rezultat bio bi možda remi. Gorica je bila konkretna u oba poluvremena. Bili su dosta agresivni pred našim golom, zaslužili su gol više, kao i bod više. Ali presudila je naša individualna kvaliteta, to je tako u nogometu. Nismo gledali baš neku lijepu utakmicu. Nije nam to dozvolio protivnik, niti teren, niti vjetar. Dinamo mora igrati i prezentirati se puno bolje. Nakon ovakvih europskih utakmica nije lako fokusirati se na HNL, ali zato su ova tri boda važna da se vratimo na pozitivan put. Igrači sada idu u reprezentacije, nećemo biti zajedno tjedan dana tako da mogu ići s pozitivnim rezultatom na pauzu, pogotovo nakon frustrirajućeg četvrtka. Ovo je važna pobjeda za povratak pozitivnom nizu", prenosi Dinamova stranica Bjeličine riječi.

Atiemwen je protiv svog bivšeg kluba rano zamijenjen, a riječ je o ozljedi zgloba. Bjelica je poslao poruku igračima kako neće trpjeti prosječnost i lošiji pristup.

"Čestitao bih ekipi na pobjedi i Andriću na dva gola. Nije lako zabiti dva gola iz penala na jednoj utakmici, to znam iz osobnog iskustva. Gavranoviću čestitam na dobroj utakmici, kao i Dilaveru. Ne želim previše govoriti negativno pojedinačno, ali sada ide manji fond utakmica i treba svatko dati svoj maksimum kada dobije minutažu i priliku na terenu. Ne mogu tolerirati lošu utakmicu, Dinamo ne može trpjeti prosjek iako imamo veliku prednost na tablici, ne može se igrati pod ručnom. To neću dopustiti. Očekujem od svakog igrača maksimalni angažman do zadnjeg kola, to zahtijeva i Dinamo kao klub, i naši navijači."

Jedan od onih koji je pohvaljen je Emir Dilaver, igrač koji ne zna za polovičan i slabiji pristup.

"Sretni smo svakako zbog nove pobjede. Nije bilo lako, Gorica se borila, bili su dobri. Mi želimo pobjeđivati, znamo da imamo veliku prednost, ali svejedno nam je cilj uvijek pobijediti. Mogli smo sigurno iskoristiti koju šansu iz igre, žao mi je što nismo, ali bitno je da smo osvojili sva tri boda uoči reprezentativne stanke", kaže Dilaver.

Dvostruki strijelac Komnen Andrić dodao je: "Drago nam je da smo upisali pobjedu i tri boda u Gorici prije reprezentativne pauze i nakon za sve nas teške utakmice u Portugalu. Imamo veliku prednost u prvenstvu, ali želimo pobjeđivati svaku utakmicu. Zabio sam oba gola iz kaznenog udarca i sretan sam što smo još više povećali prednost na tablici."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 2954:23+3163
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 2932:39-733
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!