Košarka

Slaughter ide na sud, madridskom Realu prijeti oduzimanje dvostruke krune

Petar Jenjić • ponedjeljak, 18.03.2019.
Slaughter ide na sud, madridskom Realu prijeti oduzimanje dvostruke krune
Foto: EPA

Nekadašnji košarkaš Real Madrida Marcus Slaughter ide na sud zbog lažiranja dokumenata zbog čega bi Kraljevski klub mogao izgubiti naslov prvaka Španjolske i Kup kralja osvojen 2015. godine...

Iako su tenzije iz finala ovosezonskog Kupa Kralja još uvijek svježe, stanje u španjolskoj košarci ne smiruje se, a danas se saznaje kako bi madridskom Real mogli biti oduzeti naslov prvaka Španjolske i Kup kralja koji su osvojeni 2015. godine.

Marcus Slaughter koji je od 2012. do 2015. godine igrao za spomenuti klub, posljednju je sezonu igrao s putovnicom Ekvatorijalne Gvineje. S obzirom na to da je ta država nekadašnja španjolska kolonija, svi njeni igrači se računaju kao Španjolci, a klub ima dodatno mjesto za dovođenje još jednog stranog košarkaša.

Igrač je prije dvije godine priznao kako je svom menadžeru dao 35 tisuća eura kako bi završio posao, ali je i istaknuo kako je bio uvjeren da ne krši zakon.

Prema pisanju "La Vanguardije" slučaj će se ponovno otvoriti, a ako se Slaughter proglasi krivim sve utakmice u kojima je igrao bit će registrirane kao porazi. To bi značilo kako bi Real izgubio dvostruku krunu koju je osvojio te sezone. Dodajmo i to kako je tužiteljstvo zatražilo dvije i pol godine kazne za košarkaša koji trenutno igra za turski Bašakšehir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!