Ostali sportovi

Hrvatska snooker liga: Filip Bermanec pobjednik 4. Grand Prix turnira

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 19.03.2019.
Hrvatska snooker liga: Filip Bermanec pobjednik 4. Grand Prix turnira

Nakon dvomjesečnog predaha, tijekom kojeg su naši najbolji igrači nastupili na Europskom prevenstvu u Izraelu, u Snooker klubu The Nugget Zagreb, odigran je četvrti Grand Prix turnir, na kojem su se 24 trenutno najbolja hrvatska igrača snookera borila za bodove.

U grupnoj fazi natjecanja, jedino veće iznenađenje bilo je ispadanje ovogodišnjeg hrvatskog reprezentativca Gorana Puškaša (Mr.Q), koji je u dvije neizvjesne završnice izgubio od Brune Repanića (Nugget) i Edina Redžića (8Ball), a svi ostali favoriti su bez većih poteškoća prošli u eliminacijsku fazu natjecanja.

Osmina finala je odmah donijela klupski derbi u kojem je Tin Venos (Mr.Q), koji je osvojio sva tri ovosezonska turnira na kojima je nastupio, pobijedio drugoplasiranog s rang liste, Sašu Novaka (Mr.Q). U istom kolu, od natjecanja se oprostio i drugi hrvatski reprezentativac, Luka Lepesić (Mr.Q), kojeg je s 3:2 iznenađujuće pobijedio Alexander Sabljak (Nugget).

Četvrtfinalni mečevi su rezultirali očekivanim pobjedama favorita bez izgubljenog framea, a polufinala su donijela dva vrlo interesantna dvoboja četvorke koja je obilježila nekoliko posljednjih sezona HSL-a. Filip Bermanec (Mr.Q) je, nakon početnih poteškoća, s 3:1 svladao Imrana Ayaza Khana (POT), a Tin Venos je u krajnje neizvjesnom meču u odlučujućim trenucima pokazao više strpljenja i umješnosti te s 3:2 pobijedio mladog Jana Jelenića (POT).

Finale između, ove sezone neprikosnovenog Venosa i prvoplasiranog na HSL rang listi, Bermanca, nije donijelo preveliku neizvjesnost te je trenutno najbolji hrvatski igrač s uvjerljivih 4:1 stigao do pobjedničkog trofeja. Vrijedi istaknuti i najveći break na turniru od 63 poena, kojeg je u osmini finala ostvario Aleksandar Vučetić (Nugget).

Novi susret najboljih hrvatskih igrača na rasporedu je sredinom svibnja.

Rang lista vodećih igrača HSL-a: Bermanec (Mr.Q) 5700, Novak (Mr.Q) 4796, Puškaš (Mr.Q) 3456, Ayaz Khan (POT) 3380, Lepesić (Mr.Q) 3380, Venos (Mr.Q) 3295, Sabljak (Nugget) 3168, Vučetić (Nugget) 3120, Jelenić (POT) 2940, Redžić (8Ball) 2870.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!