Nogomet

Kako igraju u klubovima: Modrić i Rakitić s najvećom minutažom, problem je Lovren

Branimir Korać • utorak, 19.03.2019.
Kako igraju u klubovima: Modrić i Rakitić s najvećom minutažom, problem je Lovren
Foto: EPA

Kreću kvalifikacije za Europsko prvenstvo i pravo je vrijeme za pregled koliko i kako su hrvatski reprezentativci odradili prvih dva i pol mjeseca u 2019. godini.

Vratari

Lovre Kalinić (Aston Villa, 8 nastupa u 2019.): Jedna od briga Zlatka Dalića je kakva je situacija s Kalinićem. Činjenica je da je izgubio jedinicu u Aston Villi i da grije klupu zadnjih pet utakmica, a prije toga nije briljirao. Promjena lige nije najbolje utjecala na njega i trebat će vremena da dođe k sebi.

Dominik Livaković (Dinamo, 7 nastupa): Livaković upravo suprotno od Kalinića, brani konstantno i odlično u Dinamu, a ne treba se vaditi na neko neiskustvo ili kako će reagirati u reprezentaciji. Branio je sjajno protiv Engleske, branio je sjajno u Europskoj ligi i ako Dalić odluči Kalinića preseliti na klupu, Livaković ulazi.

Simon Sluga (Rijeka, 8 nastupa): Još nije debitirao u reprezentaciji i još će malo pričekati na to. Ovdje je u statusu trećeg vratara, a u dresu Rijeke brani sasvim dobro ove sezone. U osam nastupa primio je deset golova, ali je i pomogao da Rijeka u nekim susretima ne primi još koji pogodak.

Braniči

Domagoj Vida (Bešiktaš, 8 nastupa): Vida je u Bešiktašu imao određenih problema u početku sezone, ali kako je ona odmicala, igrao je sve bolje. Stalni je član prvih 11, igra svih 90 minuta, a u ovoj godini propustio je samo jednu utakmicu i to zbog žutih kartona. Bešiktaš u novoj godini s Vidom na terenu ima šest pobjeda i dva remija.

Dejan Lovren (Liverpool, 2 nastupa): Lovren je problem. Protiv Azerbajdžana neće igrati zbog suspenzije, ali tu i nije toliko neophodan, a protiv Mađara je već drugačija situacija. Problem je što je Lovren posljednju utakmicu odigrao još na početku siječnja protiv Manchester Cityja i onda nekoliko dana kasnije zaradio je ozljedu. Dugo se oporavljao, sada se vratio, ali došao je samo do klupe. Potpuno je bez utakmica i van ritma.

Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen, 5 nastupa, 1 s klupe): Drugi problem je Tin Jedvaj koji nije igrao puno u Leverkusenu, a sada ima problema i s ozljedom. Upitno je hoće li uopće moći pružiti ikakav doprinos, a trebao je biti rješenje na desnoj strani.

Borna Barišić (Glasgow Rangers, 9 nastupa): U dresu Glasgow Rangersa Barišić se ustalio u početnoj postavi, međutim igre Rangersa i Barišića dosta osciliraju. Trebao bi biti rješenje za lijevu stranu. Kada je igrao, igrao je u početnoj postavi, propustio je pet utakmica.

Marin Leovac (Dinamo, 6 nastupa): Leovac je imao problema u početku karijere u Dinamu, nije pružao igre kakve može, ali nakon priprema izgleda dosta bolje. Takvi nastupi nisu promakli Daliću koji ga je zvao u reprezentaciju i s Barišićem će se boriti za mjesto u početnoj poziciji.

Antonio Milić (Anderlecht, 6 nastupa, 3 s klupe): U Anderlechtu je na relaciji klupa - prvih 11, ovisno o taktičkoj postavci i protivniku. Češće je pokrivao poziciju lijevog beka nego što je igrao na svojoj prirodnoj poziciji u sredini obrane.

Duje Ćaleta-Car (Marseille, 9 nastupa, 1 s klupe): Onaj traumatični početak karijere je iza njega i sada je stalni član prve postave Marseillea. Nakon dolaska u Marseille nizao je pogreške, nije igrao dobro, ali nakon što je neko vrijeme proveo na klupi, više od mjeseca dana igra u kontinuitetu i igra dobro.

Karlo Bartolec (Nordsjaelland, 6 nastupa): Bartolec je naknadno pozvan u reprezentaciju, a u Danskoj igra jako dobro i konstantno. Igra konstantno svih 90 minuta iz utakmice u utakmicu i u punom je ritmu nastupa. Također kandidira za desni bok i pozvan je nakon što je postalo upitno hoće li Jedvaj moći.

Veznjaci

Luka Modrić (Real Madrid, 16 nastupa): U početku sezone Modrić je bio potpuno van ritma i daleko od prave forme, trebalo je vremena da dođe do onih svojih uobičajenih izdanja, ali sada je već duže vrijeme rijetka svijetla točka Real Madrida. Ponovno je u odličnim izdanjima i od njega se očekuje najveći doprinos.

Ivan Rakitić (Barcelona, 18 nastupa, 2 s klupe): Valverde ne može zamisliti Barcelonu bez Rakitića koji je jedan od najstandardnijih igrača u momčadi. Rakitić konstantno igra, igra jako puno i jako dobro te je jednako kao i Modrić u odličnom izdanju.

Mateo Kovačić (Chelsea, 16 nastupa, 5 s klupe): Kovačić prelaskom u Chelsea igra više, ali teško je procijeniti njegovu formu kada je dosta samozatajan. Potrebno mu je i dalje više bezobrazluka u igri, više drskosti i rizika, ima sve predispozicije za to, a rijetko to pokazuje.

Milan Badelj (Lazio, 5 nastupa, 2 s klupe): Badelj igra vrlo malo u Laziju, uglavnom je na klupi i nedostaje mu utakmicu. Samo tri puta krenuo je u početnoj postavi u 2019. godini, a Lazio je odigrao već poveći broj utakmica.

Marcelo Brozović (Inter, 13 nastupa): Brozović je standardan član udarne postave milanskog Intera i jedan od onih za koje Spalletti niti ne pokušava pronaći zamjenu. Konstantan, borben, uvijek među boljima, igrač čiji se učinak ne vidi na prvu, ali je uvijek velik.

Marko Rog (Sevilla, 6 nastupa, 3 s klupe): Rog je otišao iz Napolija u potrazi za minutažom, ali niti u Sevilli ne igra previše. Dugo je čekao na debi, Sevilla ima veliku konkurenciju u veznoj liniji i nastupa sporadično. Ono što je igrao, bilo je dobro.

Mario Pašalić (Atalanta, 11 nastupa, 5 s klupe): Pašalić također balansira između klupe i prvih 11. Šest puta krenuo je od prve minute, pet puta ušao je s klupe i samo u porazu od Milana nije uopće ulazio u igru već je ostao na klupi.

Filip Bradarić (Cagliari, 6 nastupa, 5 s klupe): Očekivalo se da će Bradarić igrati važniju ulogu u Cagliariju, ali u 2019. godini samo jednom je krenuo u početnoj postavi. Nije u vrhunskoj formi, imao je problem i s ozljedom i teško da će imati neku minutažu.

Napadači

Ivan Perišić (Inter, 12 nastupa): Transfer saga je iza Ivana Perišića, imao je i problemčić s ozljedom, ali i on je poput Brozovića stalan član početne postave. Upisao je dva pogotka u ovih 12 nastupa u 2019. godini, odrađuje svoj posao, ali gledali smo ga i u boljoj formi.

Andrej Kramarić (Hoffenheim, 9 nastupa): Kramarić igra kao preporođen i opet zabija kao na traci. U devet nastupa u Bundesligi u 2019. godini, svaki put krenuo je od prve minute i zabio je sedam golova. Možda i u najboljoj formi od svih hrvatskih reprezentativaca.

Ante Rebić (Eintracht, 10 nastupa, 2 s klupe): Rebić ne posustaje, održava sjajnu formu još od prije Svjetskog prvenstva i igra konstantno u Eintrachtu. Ozljeda koljena malo ga je usporila, ali bit će važan adut u ovim utakmicama. U ovoj godini zabio je četiri gola.

Nikola Vlašić (CSKA, 3 nastupa): Nikola Vlašić ima samo tri nastupa, ali razlog je taj što je u Rusiji odigrano tek tri kola. Vlašić je sve tri utakmice odradio po 90 minuta.

Josip Brekalo (Wolfsburg, 9 nastupa, 4 s klupe): Brekalo je sudjelovao u devet utakmica Wolfsburga, samo jednom nije bio na travnjaku. Pet od tih devet utakmica započeo je u prvoj postavi, nije postigao niti jedan pogodak te je upisao dvije asistencije.

Bruno Petković (Dinamo, 6 nastupa): Petković ima samo šest nastupa i četiri postignuta gola, ali nalazi se u onoj udarnoj Bjeličinoj postavi za najjače protivnike. U odličnoj je formi, ne samo da zabija već i igra što je posebno bitno. Mogao bi biti jedan od aduta Zlatka Dalića iako je ušao umjesto ozlijeđenog Pjace.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!