Nogomet

Njemačka golom u 90. minuti stavila Hrvatsku u tešku poziciju

Branimir Korać • srijeda, 20.03.2019.
Njemačka golom u 90. minuti stavila Hrvatsku u tešku poziciju
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina upisala je poraz u prvom susretu kvalifikacijskog turnira Elitne runde u Sinju protiv Njemačke. Nijemci su slavili golom Burkardta u 90. minuti...

I prije početka turnira koji se održava u Hrvatskoj, dvoboj između domaćina i Njemačke okarakteriziran je kao ključni u borbi za prvo mjesto. Samo prvi ide na Europsko prvenstvo, a Njemačka je napravila veliki korak prema prvom mjestu.

Njemačka je u Sinju upisala pobjedu 2:1 u susretu u kojem je Hrvatska odigrala dobro i bila u najmanju ruku ravnopravan protivnik, ali velike pogreške u obrani na kraju su kažnjene.

Njemačka je povela u završnici prvog poluvremena golom svoje prve zvijezde Jann-Fietea Arpa, a Hrvatska je odgovorila u drugom dijelu preko Jakova Blagaića nakon prekida. Blagaić čak i nije dobro zahvatio loptu, ali ona je prevarila njemačkog vratara i završila u mreži.

Vodila se velika bitka na travnjaku do kraja susreta, bilo je dosta krivih dodavanja i pogrešaka na obje strane u toj želji da se napravi nešto više i kada se činilo da će susret završiti bez pobjednika, Njemačka je došla do iznimno bitnog gola.

U 90. minuti lopta je gurnuta iza leđa hrvatske obrane, potpuno je zaspao Boško Šutalo koji pušta Burkardta i ne prati ga, a ovaj u situaciji jedan na jedan s Kotarskim ne griješi.

U drugoj utakmici u ovoj skupini Mađarska i Norveška odigrali su bez pogodaka. Mađari su sljedeći hrvatski protivnik 23. ožujka u Dugopolju.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Germany U19 - Croatia U19 Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!