Nogomet

Dalić: "Ostvarili smo cilj, teško je igrati kada se protivnik ovako brani"

Jan Šneler • četvrtak, 21.03.2019.
Dalić: "Ostvarili smo cilj, teško je igrati kada se protivnik ovako brani"
Foto: FaH

Hrvatska je uspješno svladala Azerbajdžan i to bi trebalo biti najvažnije nakon današnjeg prvog kola kvalifikacija. Igra nije bila u svakom trenutku na razini, ali ovi reprezentativci imaju pravo na malo popusta, pogotovo kada upisuju bodove…

Teška i tvrda bila je utakmica protiv Azerbajdžana, iako objektivno Hrvatska je zaslužila puno više od dva pogotka. Tijekom svih 90 minuta Hrvatska je bila dominantna, iako valja priznati kako nije u svakom trenutku bila dovoljno koncentrirana. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić ističe kako je primarni cilj ostvaren, ali jasno da je susret mogao i puno bolje završiti.

“Čestitam igračima na pobjedi i tri boda. Ostvarili smo cilj i osvojili tri boda na početku kvalifikacija. Taj gol koji smo primili je sve okrenuo u drugi smjer. Nismo igrali dovoljno brzo i zato nismo stvarali puno šansi. Ovo je prva utakmica i malo nam nedostaje. Bili smo strpljivi, gradili poziciju i to nas je na kraju spasilo. Gol nam je donio mirniju situaciju. Pričali smo na poluvremenu da smo bili gusti u sredini i pokušavali smo to promijeniti, ali bilo je mirno. Nema kod nas povišenih tonova“, rekao je Dalić.

Izbornik Hrvatske iznenadio je s Brunom Petkovićem u početnih 11, a mnoge je iznenadilo i što je Josip Brekalo nastupio na poziciji desnog beka koji nije njegova prirodna pozicija. Ipak, Dalić ističe kako je to sve bio dio plana i nikako nije bila riječ o poigravanju i eksperimentu. Također, izbornik je bio vrlo zadovoljan izvedbom Borne Barišića koji je ujedno i postigao izjednačujući pogodak.

“Petković je debitant i odigrao je korektno i treba mu vremena. Trebali smo gol pa smo ga zamijenili s Rebićem. Brekalo na desnom beku nije eksperiment i to smo dogovorili još u siječnju. To je možda iznenadilo, ali Brekalo je znao da računam na njega kao desnog beka. Na lijevom beku imamo Barišića i Leovca. Barišić je odigrao dobro, zabio je gol. Nedostaje mu utakmica, ali to će s vremenom doći. Dok god nema Strinića i Pivarića, moramo tražiti rješenja“, dodao je izbornik.

Konačno, sutra reprezentativci putuju u Budimpeštu gdje ih u nedjelju očekuje susret protiv Mađarske. Mađari su večeras izgubili od Slovačke i sigurno kako će imati puno motiva u drugom kolu, naročito protiv viceprvaka svijeta. Dalić je ipak uvjeren kako će Hrvatska tjedan okončati sa šest bodova i na najbolji mogući način otvoriti kvalifikacije.

“Vukojević je bio u Slovačkoj na utakmici pa ćemo dobiti izvještaj. U prvu postavu se vraćaju Lovren, Rebić i Brozović. Mi smo favoriti u svakoj utakmici i tako se trebamo postaviti. Mađari će morati tražiti bodove jer su izgubili prvu utakmici. Sačuvali smo Rebića i Brozovića jer oni ne bi mogli igrati dvije utakmice u tri dana“, zaključio je Dalić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!