Nogomet

Kutak za kladioničare: Portugalci s Ronaldom čekaju Ukrajinu, Netsi idu po pobjedu kod raspalih Lakersa

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 22.03.2019.
Kutak za kladioničare: Portugalci s Ronaldom čekaju Ukrajinu, Netsi idu po pobjedu kod raspalih Lakersa
Foto: EPA

Na turniru u Miamiju na rasporedu je pregršt mečeva, u akciji su i hrvatski predstavnici, a mi vam donosimo analizu meča Pouille - Ramos. Portugal vjeruje u pobjednički ulazak u kvalifikacije...

Portugal - Ukrajina

Portugal ulazi u kvalifikacije za Europsko prvenstvo jači za Cristiana Ronalda. Od Svjetskog prvenstva i poraza od Urugvaja Portugal ne zna za poraz, u Ligi nacija zauzeo je prvo mjesto i plasirao se na završni turnir te je svladao u šest nastupa nakon SP-a Škotsku, Poljsku i Italiju, a remizirao s Hrvatskom, Italijom i Poljskom. Sve to napravio je bez Ronalda. U kvalifikacije ulazi još jači i već protiv Ukrajine pokušat će potvrditi status prvog favorita skupine. Ukrajinci nisu bezazleni, ali Portugal je moćan i u svakom slučaju na svom travnjaku favorit. Ronaldo i društvo najavljuju kako će već u ovom dvoboju pokazati da su spremni za obranu naslova europskog prvaka.

Andrij Ševčenko i njegovi igrači napravit će sve da Portugalu pokvare planove, a ostaje za vidjeti koliko su za to sposobni. Kao što je Portugal jači za Ronalda, tako će jača biti i Ukrajina. Naime Junior Moraes dobio je ukrajinsku putovnicu i dozvolu za nastup, a Ševčenko ga drži među kandidatima za igru već od prve minute. Nije samo Moraes prijetnja, Ukrajina ima dosta kvalitetnih igrača, a da se mora shvatiti ozbiljno, pokazala je i u Ligi nacija gdje je zauzela prvo mjesto ispred Češke i Slovačke te se plasirala u najviši rang. Ukrajinci su dva puta svladali Čehe i jednom Slovake, a poraženi su tek na kraju kada je već bilo jasno da će završiti na vrhu.

Prognoza: Pobjeda Portugala

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Portugala 1.50, neriješeno 4.50, pobjeda Ukrajine 9.00

LA Lakers - Brooklyn Nets

Los Angeles Lakersi izgledaju jako loše i s LeBronom i bez njega. Slijedi im dvoboj protiv Brooklyn Netsa koji su debelo u igri za doigravanje za razliku od LA-a. Lakersima bi se trebao vratiti James za kojeg se očekuje nastup u ovom susretu, ali koliko god James bio kvalitetan i dobar, Lakersima je tako svejedno igrao on ili ne u posljednje vrijeme. U svakom slučaju izgledaju loše, nemotivirano - raspalo. Čak i uvijek motivirani James izgleda nezainteresirano i svi jedva čekaju kraj muke i ove sezone te onda ponovno preslagivanje za novu. Ovosezonski eksperiment pokazao se posve promašenim.

Netsi s druge strane igraju dobro, D'Angelo Russell igra u sjajnoj formi, u prošloj utakmici utrpao je čak 44 poena u gostima kod Kingsa u susretu u kojem je Brooklyn došao do 37. ovosezonske pobjede. Netsi su trenutno na sedmom mjestu na Istoku s omjerom 37-36 i prilično je izgledno da će proći u doigravanje. Devetoplasirani Orlando je na omjeru 34-38, nisu tako daleko niti Hornetsi s omjerom 32-39, a pobjedom u Staples Centreu Netsi bi napravili još jedan korak prema željenom cilju, a to je završetak među osam na Istoku.

Prognoza: Pobjeda Netsa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Lakersa 1.90, neriješeno 13.0, pobjeda Netsa 2.00

Lucas Pouille - Albert Ramos

Lucas Pouille kao favorit ulazi u dvoboj protiv Alberta Ramosa i očekuje se da to i potvrdi na terenu. Francuz je igrao sjajno na Australian Openu gdje je došao skroz do polufinala, tamo ga je zaustavio Novak Đoković nakon čega je Pouille nastupio na još dva turnira i oba puta je padao na prvoj prepreci. U Montpellieru je poražen u tri seta od Marcosa Baghdatisa, a u Indian Wellsu također u tri seta od Huberta Hurkacza. S Ramosom se jednom sastao na ovoj podlozi, bilo je to 2015. godine u Aucklandu te je upisao pobjedu.

Španjolac je više ljubitelj zemljane podloge, ali ove sezone igra za svoje pojmove sasvim solidno na betonu. Nakon tri uzastopna poraza na startu sezone protiv Basilašvilija, Opelke i Fucsovicsa, u Indian Wellsu je upisao dvije pobjede. Svladao je Damira Džumhura i Marca Cecchinata, a zatim izgubio od Gaela Monfilsa: U Miamiju je krenuo protiv Mariusa Copila i svladao ga u dva seta.

Prognoza: Pobjeda Pouillea

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Pouillea 1.60, pobjeda Ramosa 2.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!