Tenis

Ćorić se mučio, ali ipak izbacio Carballesa Baenu u drugom kolu Miamija

Jan Šneler • petak, 22.03.2019.
Ćorić se mučio, ali ipak izbacio Carballesa Baenu u drugom kolu Miamija
Foto: EPA

Teže nego što se očekivalo hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je treće kolo ATP turnira iz Masters serije u Miamiju. Za slavlje protiv Roberta Carballesa Baene, Ćoriću je trebalo više od dva i pol sata...

Hrvatski tenisač Borna Ćorić je izborio nastup u trećem kolu Mastersa u Miamiju, ali do pobjede u drugom kolu nije došao lagano. Španjolac Roberto Carballes Baena pokazao se kao puno tvrđi protivnik nego što se mislilo prije početka susreta.

U prvom setu, Španjolac je već u trećem gemu došao do breaka i vrlo brzo poveo s 3:1. Ćorić je bio malo šokiran jer je do tog trenutka pokazivao bolji tenis, ali se vrlo brzo vratio. Već u šestom gemu hrvatski tenisač vraća izgubljeno.

Kako u setu više nije bilo breakova, otišlo se u 13. igru. U tie-breaku Ćorić ima veliku prednost, ali ponovno ne uspijeva finalizirati set. Vodio je u 13. igri s 5:2, imao dva svoja servisa, ali se Španjolac vraća i izjednačuje na 6:6. Ipak, do kraja je Ćorić uspio doći do novog mini breaka i s 9:7 okončati set.

U nastavku potpuni šok. Španjolac je bolji, iako je Ćorić imao tri break prilike u prvom gemu. Ugrubo, to je bilo sve što je hrvatski tenisač pokazao. Carballes Baena je igrao sjajno, Ćorić se opustio i epilog je izjednačenje u setovima s glatkih 6:0.

U posljednjem setu, Ćorić je podignuo kvalitetu igre. S dva rana breaka napravio je veliku prednost koju više nije mogao izgubiti. Konačno, sa 6:2 okončao je meč i prošao u treće kolo gdje ga čeka Jeremy Chardy.

ATP Miami, 2. kolo:
Borna Ćorić (HRV, 11) - Roberto Carballes Baena (ŠPA) 7:6(7) 0:6 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!