Nogomet

Ukrajinci neporaženi kod aktualnih europskih prvaka, vrlo uvjerljivi Francuzi i Englezi

Branimir Korać • petak, 22.03.2019.
Ukrajinci neporaženi kod aktualnih europskih prvaka, vrlo uvjerljivi Francuzi i Englezi
Foto: EPA

Ukrajina je priredila jedino iznenađenje ovog petka remijem u gostima kod Portugala. Ostali favoriti bili su uspješni i glatko su slavili...

Iznenađenje u Lisabonu. Portugal je na Luzu ugostio Ukrajinu i započeo kvalifikacijski ciklus i obranu titule prvaka Europe. Iako je bio bolji i opasniji protivnik, nije uspio doći do pobjede bez obzira na povratak Cristiana Ronalda u reprezentaciju. Ronaldo je posljednji put igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, propustio je Ligu nacija i sada se vratio, ali nije donio sreću svojoj reprezentaciji.

Domaćin je dominirao susretom, bio bolji protivnik, ali Pjatov je bio sjajan na vratima Ukrajine i nije dopustio ulazak lopti u mrežu.

U istoj skupini Luksemburg je na svom travnjaku bio bolji od Litve i slavio s 2:1. Litva je povela preko Fedora Cernycha, ali u završnici prvog i početkom drugog dijela domaćin je napravio preokret. Prvo je u 45. minuti Leandro Barreiro poravnao, a onda je u 55. minuti Gerson Rodrigues donio domaćinu preokret.

Očekivanu pobjedu upisao je Island koji je gostovao kod Andore i slavio s 2:0. Po jedan gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan gostima za sva tri boda na otvaranju kvalifikacija.

Islanđane je u vodstvo doveo Birkir Bjarnason golom sredinom prvog dijela, a onda je na 2:0 povisio u 80. minuti Vidar Örn Kjartansson.

Domaćin je izdržao do 24. minute kada je Antoine Griezmann prvi put pogodio mrežu domaćina, a onda su ga slijedili Raphael Varane i Olivier Giroud. U drugom dijelu i Kylian Mbappe pridružio se showu da bi Vladimir Ambros samo smanjio na 1:4.

Dobar ulazak u kvalifikacije imaju Turci koji su slavili na gostovanju u Skadru kod Albanije s 2:0. Domaćin je bio bolji, Turci su imali sjajnu realizaciju prilika i na kraju odnose sva tri boda.

Burak Yilmaz i Hakan Calhanoglu zabili su za goste, a kod domaćina cijelu utakmicu odigrali su Adrian Ismajli i Myrto Uzuni.

Pravu katastrofu doživjeli su Česi u Londonu gdje su na Wembleyju stradali s 5:0. Engleska je na krilima sjajnog Raheema Sterlinga stigla do visoke pobjede, a nije ju poremetila niti rana ozljeda Erica Diera koji je već u 17. minuti napustio igru.

Sterling je susret zaključio hat-trickom, Harry Kane dodao je još jedan gol iz kaznenog udarca, a jedan je djelo Tomaša Kalasa koji je postigao autogol u 84. minuti.

Kvalifikacije za EP 2020.:
Portugal - Ukrajina 0:0
Luksemburg - Litva 2:1
Andora - Island 0:2
Moldavija - Francuska 1:4
Albanija - Turska 0:2
Engleska - Češka 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!