Košarka

Zubac slavio u hrvatskom centarskom dvoboju, Hezonja i Knicksi bez šanse protiv Denvera

Petar Jenjić • subota, 23.03.2019.
Zubac slavio u hrvatskom centarskom dvoboju, Hezonja i Knicksi bez šanse protiv Denvera
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi nastavili su noćas sa sjajnim igrama u ožujku pobjedom na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa, dok New York Knicksi nisu imali prevelike šanse protiv Denver Nuggetsa...

Ožujak je odličan mjesec za LA Clipperse koji s noćas stigli do devete pobjede u deset utakmica. Na gostovanju kod Cleveland Cavaliersa slavili su rezultatom 110:108. Ovim slavljem i dalje čvrsto drže poziciju koja vodi u doigravanje, dok su Cavaliersi pali na omjer 19-54.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinu koji je imao i 15 koševa razlike u jednom navratu, no nastavak susreta otišao je na stranu gostiju. Imali su Clippersi i 11 poena prednosti, a uoči posljednjih minutu i pol šest koševa viška (108:102). Međutim, strepili su do samog kraja jer su napad za pobjedu imali domaćini i srećom po njih, trica Jordana Clarksona iscurila je iz koša.

Danilo Gallinari s 27 poena bio je najbolji u pobjedničkim redovima, dok je Shai Gilgeous-Alexander dodao 16 koševa i pet skokova. Ivica Zubac za 17 i pol minuta dodao je šest koševa (2/2 za dva, slobodna bacanja 2/2), osam skokova, dvije asistencije i tri blokade.

Kevin Love s 22 poena i osam skokova predvodio je Cavalierse, dok su po 20 koševa dodali Collin Sexton i Jordan Clarkson. Ante Žižić ostao je bez poena (0/2 za dva) uz tri skoka i dvije asistencije za 14 minuta u igri.

Denver Nuggetsi nisu imali problema protiv New York Knicksa u Madison Square Gardenu. Rezultatom 111:93 stigli su do šeste pobjede u nizu te se vratili na vrh Zapadne konferencije. Utakmica nijednom nije došla u pitanje. Knicksi su zaostajali gotovo cijelu utakmicu dvoznamenkastom razlikom, u jednom trenutku u trećoj četvrtini spustili su se na minus sedam, no više od toga nije išlo.

Goste je do pobjede predvodio Nikola Jokić s 21 poenom, 17 skokova i pet asistencija, Jamal Murray dodao je 18 koševa, pet skokova i pet asistencija, a Gary Harris 14 koševa i pet skokova.

Najbolji je kod Knicksa bio Emmanuel Mudiay s 21 poenom i sedam skokova, Mario Hezonja dodao je sedam koševa (2/4 za dva, 0/2 za tricu, slobodna bacanja 3/4), četiri skoka i četiri asistencije za 21 i pol minutu provedenu na terenu.

NBA:
Cleveland Cavaliers - LA Clippers 108:110
New York Knicks - Denver Nuggets 93:114

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!