Nogomet

Talijani s Quagliarellom protiv Finske, Bosna i Hercegovina u Sarajevu traži pobjedu nad Armenijom

Jan Šneler • subota, 23.03.2019.
Talijani s Quagliarellom protiv Finske, Bosna i Hercegovina u Sarajevu traži pobjedu nad Armenijom
Foto: EPA

Nastavljaju se susreti kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, a od današnjih osam susreta, izdvojili smo tri najzanimljivija...

Bosna i Hercegovina - Armenija

Na stadionu Željezničara, na Grbavici u Sarajevu, Bosna i Hercegovina dočekat će Armeniju. Domaći nogometaši predvođeni hrvatskim izbornikom Robertom Prosinečkim izgledaju dosta motivirano i vjeruju kako mogu doći do prvih bodova u kvalifikacijskoj skupini.

U Armeniji sve se jasno vrti oko Henrika Mhitarjana, ali on sam sigurno ne bi mogao voditi reprezentaciju. Radi se o dobroj selekciji i trebat će puno koncentracije BiH ako žele doći do punog plijena. Skupina nije loša za Bosnu i Hercegovinu i zato svaka pobjeda donosi više od tri boda.

Italija - Finska

Prvo kolo u skupini J moraju odigrati Italija i Finska. Talijani su u nekoj novoj fazi, nakon što nisu nastupili na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i na Robertu Manciniju je zadaća da ponovno od Azzurra napravi dobru momčad.

Finska kao protivnik ne bi smjela biti problematična, iako se radi od nezgodnoj i vrlo karakternoj momčadi. Talijani dobro izgledaju, obrana djeluje sjajno, a jednako tako i napad. Mancini je nakon više od četiri godine pauze vratio u sastav Fabija Quagliarellu koji je trenutno najbolji strijelac Serie A. Napadač Sampdorije ima 36 godina i teško je očekivati da će nastupiti sljedeće godine na Euru, ali u svjetlu nekih ozljeda, Mancini nije loše postupio, naročito kada se zna u kakvoj je formi Quagliarella.

Španjolska - Norveška

Španjolska će u prvom kolu dočekati Norvešku. Norvežani su pobjedom u svojoj grupi na Ligi nacija osigurali barem mjesto u play-off fazi pa će biti zanimljivo vidjeti na kakvu će se taktiku orijentirati.

Luis Enrique je malo promiješao sastav i očito traži najbolju momčad za naredni kvalifikacijski period. Španjolci su veliki favoriti na svom terenu, ali Norvežani mogu iznenaditi i ne igraju nimalo loše u posljednje vrijeme. Ipak, sve osim pobjede Furije bilo bi veliko iznenađenje.

Europsko prvenstvo, kvalifikacije:
Gruzija - Švicarska (15:00)
Gibraltar - Irska (18:00)
Malta - Farski Otoci (18:00)
Švedska - Rumunjska (18:00)
Bosna i Hercegovina - Armenija (20:45)
Italija - Finska (20:45)
Lihtenštajn - Grčka (20:45)
Španjolska - Norveška (20:45)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!