Košarka

Buva najbolji kod Bešiktaša u porazu u gradskom derbiju

Branimir Korać • subota, 23.03.2019.
Buva najbolji kod Bešiktaša u porazu u gradskom derbiju
Foto: FaH

Ivan Buva bio je prvo ime Bešiktaša u gostujućem porazu kod Galatasaraya u susretu koji je bio neizvjestan do samog kraja. Luka Babić odigrao je solidno u porazu Istanbula kod Banvita...

U 23. kolu turskog prvenstva Galatasaray je ugostio Bešiktaš i upisao pobjedu 93:87. U zanimljivom dvoboju domaćin je imao i 16 poena prednosti u trećoj dionici, ali Bešiktaš se nije predavao i došao je na samo tri poena zaostatka u završnici. Za jači pritisak ipak nije imao snage i Galatasaray je proslavio pobjedu 93:87.

Zach Auguste predvodio je Galatasaray s 22 poena i osam skokova, a Tai Webster dodao je 18 poena i sedam skokova. Kod Bešiktaša najistaknutiji je bio hrvatski internacionalac Ivan Buva koji je za 27 minuta dodao 18 poena (7/12 za dva, 4/4 slobodna) i pet skokova.

Težak poraz doživio je Istanbul BB kod Banvita koji je bio bolji s 95:63. Banvit je tako potvrdio da je bolja i kvalitetnija momčad, a Istanbul nastavlja borbu za opstanak.

Gostima nije pomogao niti Luka Babić koji je za 28 minuta ubacio devet poena (3/8 za dva, 3/3 slobodna) uz šest skokova i tri asistencije.

Tursko prvenstvo, 23. kolo:
Sakarya - Karsiyaka 64:87
Galatasaray - Bešiktaš 93:87
Banvit - Istanbul BB 95:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!