Košarka

Tomas vrlo dobar u porazu Gaziantepa protiv Simonovog Efesa

Jan Šneler • nedjelja, 24.03.2019.
Tomas vrlo dobar u porazu Gaziantepa protiv Simonovog Efesa
Foto: FaH

U 23. kolu turske TBL lige, Gaziantep je na svom terenu tijesno poražen od favoriziranog Anadolu Efesa (65:66), a važnu ulogu u susretu imala su dvojica hrvatskih igrača...

Uzbudljivo je bilo danas u 23. kolu turske TBL lige. Fenerbahče je rutinski slavio protiv Tofasa, a u susretima Gaziantepa i Efesa te Buyukcekmecea i Bahcehesira uzbuđenja nije nedostajalo. Gaziantep je sjajnom posljednjom četvrtinom umalo slavio protiv Efesa, a Bahcehesir je tek nakon produžetka slavio.

Efes je držao prednost protiv Gaziantepa i vrlo suvereno djelovao gotovo tri četvrtine. Vodili su gosti na odmoru s 39:25 i istu razliku imali prije početka posljednje četvrtine. Nije izgledalo kao da bi Gaziantep mogao preokrenuti rezultat.

Ipak, malo pomalo domaći su smanjivali zaostatak, istopila se prednost Efesa i završnica je bila uzbudljiva. Došli su domaći na samo poen zaostatka minutu i pol do kraja, ali više od toga nisu uspjeli, iako su imali više prilika za preokret, pa čak i tri sekunde do kraja dva slobodna bacanja koja nije iskoristio Tonye Frank.

Kod domaćih je Marko Tomas postigao 15 poena i dodao pritom četiri asistencije i tri skoka, dok je kod gostiju Krunoslav Simon zabio devet poena uz pet skokova.

Kao što smo napomenuli, Fenerbahče je uvjerljivo slavio protiv Tofasa s 89:56, dok je Bahcesehir nakon produžetaka stigao do slavlja kod Buyukcekmecea sa 103:106.

TBL liga, 23. kolo:
Fenerbahče - Tofas 89:56
Gaziantep - Anadolu Efes 65:66
Buyukcekmece - Bahcesehir 103:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!