Nogomet

Njemačka u drami do pobjede protiv Nizozemske, Kekova Slovenija pretplaćena na 1:1

Branimir Korać • nedjelja, 24.03.2019.
Njemačka u drami do pobjede protiv Nizozemske, Kekova Slovenija pretplaćena na 1:1
Foto: EPA

U ostalim kvalifikacijskim susretima nedjeljnog programa najzanimljivije bilo je u Amsterdamu gdje je Nizozemska igrala protiv Njemačke i iako se vratila iz zaostatka, upisala je poraz...

Njemačka je u dramatičnom dvoboju u Amsterdamu upisala pobjedu protiv Nizozemske 3:2. Vodili su Nijemci na poluvremenu 2:0, zatim je Nizozemska izjednačila na 2:2, ali je u 90. minuti Nico Schulz donio sva tri boda Njemačkoj.

Njemačka je do vodstva došla već u 15. minuti kada je Schulz ubacio u kazneni prostor za Leroyja Sanea koji zabija za vodstvo. Nakon toga Nizozemska je prijetila, dvije dobre prilike imao je Babel, a u 34. minuti Njemačka je povećala prednost. Serge Gnabry potvrdio je sjajnu formu i povisio vodstvo Elfa.

Drugo poluvrijeme donijelo je drugačiju priču i Nizozemska se za manje od 20 minuta vratila u utakmicu. U 48. minuti Matthijs de Ligt smanjio je zaostatak, a u 63. minuti Memphis Depay potpuno je vratio domaćina u utakmicu.

Kada se činilo da će susret završiti remijem, u 90. minuti Marco Reus u 16 metara pronalazi neometanog Schulza koji rutinski zabija za 3:2.

Rutinsku pobjedu upisala je Belgija koja je u gostima bila bolja od Cipra s 2:0. Sve je riješeno već u prvih 20 minuta, tu su gosti postigli oba pogotka preko Edena Hazarda i Michyja Batshuayija i riješili dvoboj.

Istim rezultatom do pobjede je došla i Škotska koja je slavila kod San Marina. Škoti su apsolutno dominirali susretom, a pobjedu su izborili zahvaljujući po jednom golu u svakom poluvremenu. Već u četvrtoj minuti Kenny McLean doveo je goste u vodstvo da bi Johnny Russell u drugom dijelu postavio konačnih 2:0.

Vrlo učinkoviti bili su Izraelci koji su s 4:2 svladali Austriju. Nije ih poremetio rani pogodak koji je zabio već u osmoj minuti Marko Arnautović, hat-trickom Erana Zahavija i jednim golom Munasa Dabbura domaćin je napravio preokret i pobjegao na 4:1. Kasnije je Arnautović zabio još jedan, ali samo je smanjio na 4:2.

Kekova Slovenija peti put zaredom odigrala je 1:1. Ovaj put igrala je protiv Sjeverne Makedonije i ostala bez pobjede, ali bila je bolji protivnik i mogla je slaviti. Miha Zajc doveo ju je u vodstvo u 34. minuti, a poravnao je u 47. Enis Bardhi.

Poljaci su dosta toga promašili protiv Latvije, ali su na kraju ipak upisali pobjedu 2:0 golovima Roberta Lewandowskog i Kamila Glika.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo:
Nizozemska - Njemačka 2:3
Cipar - Belgija 0:2
San Marino - Škotska 0:2
Izrael - Austrija 4:2
Slovenija - Sjeverna Makedonija 1:1
Poljska - Latvija 2:0
Sjeverna Irska - Bjelorusija 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!