Košarka

Jedna od najboljih Bogdanovićevih utakmica u karijeri, Pacersi samljeli Nuggetse

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.03.2019.
Jedna od najboljih Bogdanovićevih utakmica u karijeri, Pacersi samljeli Nuggetse
Foto: EPA

Indiana Pacersi pregazili su Denver Nuggetse s čak 124:88, a jednu od najboljih utakmica u karijeri odigrao je Bojan Bogdanović. Bogdanovićev učinak išao je prema osobnom rekordu, ali Nate McMillan mu je ipak pružio odmor na kraju...

Nevjerojatnu utakmicu odigrao je Bojan Bogdanović protiv Denver Nuggetsa. Osobni rekord od 44 poena bio je opasno ugrožen, a visio je i rekord Sergea Ibake koji je ove sezone u prvom poluvremenu u pobjedi protiv Los Angeles Lakersa ubacio 26 poena uz šut 11/11 iz igre. Bogdanović je bio na istom broju poena, ali uz jedan promašaj iz igre.

Taj promašaj stigao je tek u posljednjem napadu poluvremena kada ga je blokirao Nikola Jokić na šutu za tri poena, ali Bogdanović je odmah nakon toga uzeo loptu i bacio Matthewsu na alley-oop.

Pacersi su imali niz od četiri uzastopna poraza, Bogdanović je u ta četiri susreta za tricu šutirao 2/14, no ovdje je eksplodirao i u jednom trenutku bio na 26 poena uz šut 6/6 za dva, 4/4 za tri, 2/2 slobodna bacanja.

Nastavio je sa sjajnom igrom i u drugom dijelu, ali nije bilo potrebe za nekim "ubijanjem" i Nate McMillan izvadio ga je dosta rano i nije ga više vraćao u igru.

Bogdanović je vodio Pacerse do pobjede s odigranih 26 minuta te ubacio 35 poena (8/10 za dva, 5/6 za tri, 4/4 slobodna), uhvaćenih šest skokova i podijeljene tri asistencije.

Do kraja susreta ništa se nije mijenjalo u odnosu snaga osim što je prednost Pacersa konstantno rasla. Do poluvremena su došli na 16 razlike, a do kraja susreta već je bilo 36 razlike.

Uz Bogdanovića Myles Turner ubacio je 17 poena uz 11 skokova, a Domantas Sabonis 15 poena uz 13 skokova.

Kod poraženih Nikola Jokić ubacio je 19 poena uz 11 skokova i osam asistencija, a Will Barton dodao je 15 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!