Tenis

Chardy nakon finala Davis Cupa poražen od Ćorića i u Miamiju

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.03.2019.
Chardy nakon finala Davis Cupa poražen od Ćorića i u Miamiju
Foto: EPA

Borna Ćorić prošao je u osminu finala turnira u Miamiju. Ćorić je u šesnaestini finala za protivnika imao Jeremyja Chardyja kojeg je svladao u tri seta...

Borna Ćorić prošao je u osminu finala turnira u Miamiju. Jeremy Chardy ostao mu je u lijepom sjećanju u finalu Davis Cupa gdje ga je Borna svladao u Lilleu s 3:0 u setovima, ovaj put ispustio je jedan set, ali svejedno je slavio.

Ćorić je za pobjedu trebao dva sata i 40 minuta, nije bilo jednostavno, ali nakon izgubljenog prvog seta u tie-breaku, okrenuo je meč na svoju stranu i izborio nastup u osmini finala.

Chardy je uzeo prvi set što je Ćorić mogao izbjeći. Naime poveo je Borna s 1:0 uz break, prednost je održavao sve do 4:3 kada Chardy dolazi do 15:40 i vraća se i set. Odluka je pala u tie-breaku gdje je Borna potpuno pao i sa 7.2 izgubio set.

U drugom i trećem setu nije nijednom izgubio svoj servis, drugi set otvorio je s 3:0, nakon toga spasio u dva gema četiri break lopte i s još jednim breakom na kraju seta dobio to razdoblje sa 6.2 i izborio treći set.

Tamo su obojica u ranoj fazi propuštali prilike za break i presudio je izgubljeni servis Chardyja u osmom gemu. Tu je Borna poveo s 5:3 i nakon toga završio posao.

U osmini finala očekuje ga dvoboj protiv Nicka Kyrgiosa koji je u dva seta svladao Dušana Lajovića u meču u kojem je briljirao igrom, a na kraju prvog seta ušao i u verbalni sukob s jednim od gledatelja kojeg je osiguranje izvelo s tribina.

Miami, šesnaestina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 11) - Jeremy Chardy (Francuska) 6:7(2), 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!