Nogomet

Englezi i Francuzi ne bi smjeli imati problema, Srbija opasno prijeti Portugalu

Jan Šneler • ponedjeljak, 25.03.2019.
Englezi i Francuzi ne bi smjeli imati problema, Srbija opasno prijeti Portugalu
Foto: EPA

Na rasporedu su posljednji susreti kvalifikacija za Europsko prvenstvo u ovom proljetnom ciklusu, a večeras valja izdvojiti sjajan ogled Portugala i Srbije u kojem obje momčadi mogu doći do tri boda...

Crna Gora - Engleska

Crnogorci su teško pokradeni protiv Bugarske i dugo su se žalili na nepostojeći jedanaesterac iz kojeg su primili pogodak. Crna Gora imala je dobrih šansi u susretu i velike prilike za doći do pobjede, ali morali su se zadovoljiti remijem.

Englezi su s druge strane na svom terenu potopili Češku s 5:0 i najavili još jedne uspješne kvalifikacije. Protiv Crne Gore, Gareth Southgate neće previše odmarati igrače jer se cilj Engleza zna - što prije i sa što manje stresa osigurati Euro.

Crna Gora ima male šanse za uspjeh, morali bi odigrati fantastičnu obranu, dati nogometnim rječnikom 120 posto, a istovremeno Engleska mora odigrati loše. Minimalan poraz bio bi prihvatljiv za domaće, ali oni mogu jako žaliti za propuštenom prilikom u Sofiji. Kvaliteta je na strani Engleske, ali ona još nikada nije slavila u Podgorici.

Francuska - Island

Francuska je u prvom kolu bez većih problema svladala Moldaviju, dok se Island prilično mučio protiv Andore. Islanđani definitivno nisu na razini od prije par godina i upitno je mogu li u direktnom ogledu s Turskom proći na Europsko prvenstvo.

Na svom terenu aktualni svjetski prvaci dominiraju i nema šanse da će dozvoliti rasipanje uloga protiv objektivno inferiornog protivnika. Slično kao Engleska, Francuzi žele što prije osigurati prolaz na europsku smotru i danas su veliki favoriti.

Portugal - Srbija

Prilično izjednačeni susret očekuje nas večeras u Lisabonu. Portugalci djeluju kao favoriti, pogotovo su motivirani nakon slabašnog remija s Ukrajinom. S druge strane, Srbija ima jako dobru momčad, prekaljenu i iskusnu, a pojedini igrači igraju u životnoj formi.

Luka Jović i Dušan Tadić svakako su dvojac koji oduševljava i Portugalci će imati veliki problem s njima. Srbija se ne bazira samo na njima, ali ovu dvojicu treba posebno apostrofirati zbog sjajne forme.

Srbija je nakon solidnog nastupa na Svjetskom prvenstvu iznimno motivirana da prođe na europsku smotru i pokuša doći do odličnog rezultata. U skupini s Litvom, Luksemburgom i Ukrajinom, Portugal i Srbija su favoriti za prolaz, a nije niti najmanje nemoguće da upravo Srbija u toj skupini uzme prvo mjesto.

Europsko prvenstvo 2020., kvalifikacije:
Turska - Moldavija (18:00)
Kosovo - Bugarska (20:45)
Crna Gora - Engleska (20:45)
Luksemburg - Ukrajina (20:45)
Portugal - Srbija (20:45)
Andora - Albanija (20:45)
Francuska - Island (20:45)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!