Nogomet

Dalić: "Samo u našoj skupini su četiri reprezentacije koje su prošle grupu na prošlom Euru"

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.03.2019.
Dalić: "Samo u našoj skupini su četiri reprezentacije koje su prošle grupu na prošlom Euru"
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija vratila se iz Mađarske gdje je upisala poraz u kvalifikacijskom susretu protiv domaćina. Svi su svjesni kako je Hrvatska odigrala loše i poraz je zaslužen...

Izbornik Zlatko Dalić nije tražio isprike, priznao je kako je Hrvatska odigrala slabu utakmicu i na kraju je zasluženo poražena.

"Ovi igrači su Hrvatskoj donijeli toliko veselja i jedan poraz neće nas pokolebati. Slabo smo igrali, zasluženo smo poraženi. Nismo bili na nivou u obje utakmice, ali bit će to bolje. Na meni je da odradim što trebam i pripremimo se za Wales", ističe Dalić za 24 sata i dodaje kako su prekidi sve veći problem.

"Puno smo golova iz prekida primili, to nije normalno. Loša reakcija, pad koncentracije i dogodi se, ali nama se to puno puta događa."

Početak kvalifikacija nije dobar, no izbornik kaže kako treba izvući pouke i krenuti naprijed.

"Moramo se dići, moramo glave gore i ići dalje. Jedan poraz neće nas pokolebati. Zahvala navijačima koji su nas fantastično podržavali u Mađarskoj, koji su nakon utakmice dali ogromnu podršku igračima i to im treba biti veliki motiv. Sve je u našim rukama, bili smo u puno gorim situacijama. Poraz je težak, izvući ćemo pouke iz njega i idemo dalje."

Iako na prvi pogled skupina izgleda jednostavna, izbornik Dalić tvrdi kako je vrlo komplicirana.

"Stalno sam govorio da grupa nije lagana, samo u našoj skupini su četiri reprezentacije koje su prošle grupu prije dvije i pol godine na Europskom prvenstvu gdje su Velšani bili u polufinalu. Nema lakog protivnika, pogotovo sada nama gdje se svaka reprezentacija nabrusi na tebe i ako nećemo biti ozbiljni i motivirani i ako ne pružimo sve od sebe, nećemo dobro proći."

Nakon susreta dosta se govorilo o ulozi Lovra Kalinića koji je loše reagirao kod golova, a izbornik preuzima odgovornost za njegov nastup.

"Neću ja sada govoriti da je kriv Lovre Kalinić ili Luka Modrić, izgubila je ekipa. Kalinić na golu je moja odluka i ja za nju odgovaram. Imam u njega povjerenja, na žalost primili smo dva gola, no neću sada komentirati je li mogao bolje intervenirati ili nije, to je tako. Nije branio zadnjih nekoliko utakmica, mi smo se nadali da će to biti u redu i to je naša odluka iza koje stojimo."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor26.03.2019. u 09:09
    igrali smo loše i možda je i dobro da smo poraženi sada a ne u završnici kvalifikacija, sve je već rečeno treba popraviti prekide postaviti sigurnijeg golmana i lopta mora ići mnogo brže, Wales je sigurno kvalitetniji od Mađarske i već prva utakmica će pokazati dal smo išta popravili
    qvestor
  • stodra25.03.2019. u 15:49
    Bla, bla, bla jedna Hrvatska s malo vise volje i truda bi prosla ovu skupinu s 24 boda. Ali nasi misle lako cemo pa tako i igraju. Svi samo gledaju kako Modric igra, a svi ostali igraju mozda samo s 50-60 posto! I hvala sto ste Kalinica postavili kao vratara. Igraca koji je nesiguran i kiksa na... [više na forumu]
    stodra