Nogomet

Turska s četiri pogotka ispratila Moldaviju

Jan Šneler • ponedjeljak, 25.03.2019.
Turska s četiri pogotka ispratila Moldaviju
Foto: Kristijan Komarica

Reprezentativci Turske došli su do druge pobjede u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, a večeras su bili bolji od Moldavije...

Sve ide po planu za Tursku. Nakon pobjede u Albaniji u prvom kolu, Turska je uvjerljivo slavila protiv Moldavije. Nikakvih problema Turci nisu imali sa slabašnim gostima, a veseli ih svakako činjenica da još nisu primili pogotka u 180 minuta.

Od početka je bilo vidljivo kako gosti neće moći dugo parirati motiviranim i rastrčanim domaćinima. Nakon što je izdržala gotovo pola sata, Moldavija je šaptom pala u svega par minuta. Prvo je goste načeo Hasan Ali Kaldirim u 24. minuti, da bi vodstvo povećao Cenk Tosun dvije minute kasnije.

Mogli su domaći potpuno potopiti goste, ali Hakan Calhanoglu u par navrata nije bio precizan. U nastavku susreta, Turci ponovno napadaju, kontroliraju igru, a u 53. minuti dolaze do kaznenog udarca. Izvođenju najstrože kazne pristupio je Burak Yilmaz, no gostujući vratar uspio je skrenuti loptu u korner.

Nisu dugo gosti slavili jer je upravo iz tog kornera Turska došla do trećeg pogotka. Strijelac je ponovno bio Tosun. Dominacija domaćih zaključena je četvrtim pogotkom u 70. minuti. Rezultat je zaključio Kaan Ayhan.

Europsko prvenstvo 2020., kvalifikacije:
Turska - Moldavija 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!