Tenis

Barty uz kišne prekide do polufinala u Miamiju

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.03.2019.
Barty uz kišne prekide do polufinala u Miamiju
Foto: EPA

Australka Ashleigh Barty plasirala se u polufinale turnira u Miamiju. Barty je u četvrtfinalu bila bolja od Petre Kvitove u tri seta...

Odličan dvoboj u četvrtfinalu Miamija kvarila je kiša koja je prouzročila nekoliko prekida, a na kraju je Ashleigh Barty u cijeloj situaciji bila koncentriranija i odnijela je pobjedu. Ovom pobjedom Barty je postala prva Australka u zadnjih šest godina koja se probila do Top 10 svjetskog tenisa.

Petra Kvitova imala je biše uspjeha u međusobnim dvobojima i u ranija četiri susreta bila je uspješnija, međutim ovdje je Barty prekinula taj niz i odnijela je pobjedu u tri seta. Ovo joj je ujedno i prvo polufinale na ovako visokoj razini.

"Znala sam da moram što bolje neutralizirati njen servis, to joj je najjače oružje. bilo je ključno dobro se držati na njenom servisu jer sam znala da ću se lakše oduprijeti na svom", istaknula je Barty koja je slavila na kraju s 3.6, 6:2, 7:5 i u polufinalu će igrati protiv Anett Kontaveit.

Kvitova je porazom u četvrtfinalu propustila priliku svrgnuti Naomi Osaku s broja jedan, naime trebala je osvojiti turnir da bi zasjela na vrh ljestvice.

Miami, četvrtfinale:
Ashleigh Barty (Australija, 12) - Petra Kvitova (Češka, 3) 7:6(5), 3:6, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!