Rukomet

Šveđani potvrdili: Kristjan Andresson napušta klupu 2020. godine, mijenja ga Norvežanin

Branimir Korać • srijeda, 27.03.2019.
Šveđani potvrdili: Kristjan Andresson napušta klupu 2020. godine, mijenja ga Norvežanin
Foto: EPA

Švedska rukometna reprezentacija nakon Europskog prvenstva 2020. godine promijenit će izbornika. Kristjan Andresson napustit će klupu, a zamijenit će ga Glenn Solberg...

Švedska zajedno s Norveškom i Austrijom organizira Europsko prvenstvo 2020. godine, a na njemu će joj posljednji put na klupi sjediti Kristjan Andresson. Ovaj sjajni islandski stručnjak pod ugovorom je do kraja tog natjecanja, a nakon toga na klupi će ga zamijeniti Norvežanin Glenn Solberg.

Solberg je stavio potpis na ugovor do ljeta 2024. godine kada će na klupi Švedske sjediti zaključno s Olimpijskim igrama, ako ne dođe do produženja suradnje ili pak ranijeg raskida.

Solberg će s radom u Švedskom savezu započeti već u rujnu te će se polako upoznavati s reprezentacijom i igračima. uz njega bi trebao biti i pomagati mu u upoznavanju s načinom funkcioniranja, Andressonov pomogćnik Martin Boquist.

Kao igrač Solberg je upisao 122 nastupa u dresu norveške reprezentacije, a klupsku igračku karijeru odrađivao je u Drammenu, Nordhornu, Barceloni i Flensburgu. U posljednje vrijeme pomagao je i u norveškoj reprezentaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!