Tenis

Kutak za kladioničare: Shapovalov i Barty favoriti, Magdeburg želi prekinuti Flensburgov niz

Branimir Korać • četvrtak, 28.03.2019.
Kutak za kladioničare: Shapovalov i Barty favoriti, Magdeburg želi prekinuti Flensburgov niz
Foto: EPA

Tenis i rukomet su u fokusu ovog četvrtka, Denis Shapovalov i Ashleigh Barty očekuju pobjedu u svojim mečevima u Miamiju dok Flensburg ide na teško gostovanje u Magdeburg...

Denis Shapovalov - Frances Tiafoe

U četvrtfinalu turnira u Miamiju sastaju se Denis Shapovalov i Frances Tiafoe koji će odlučiti o putniku u polufinale. Shapovalov u susret ulazi kao blagi favorit i čini se kako je u posljednje vrijeme počeo hvatati pravu formu. Nakon što je u Rotterdamu bio koban za Franka Škugora, a u Indian Wellsu za Marina Čilića, u Miamiju se nije "počastio" hrvatskim protivnicima, ali bio je uspješan. Nanizao je Daniela Evansa, Andreja Rubljeva i Stefanosa Tsitsipasa te došao do četvrtfinala.

Sezonu Francesa Tiafoea obilježio je ulazak u četvrtfinale Australian Opena, ali izuzev toga, do Miamija nije imao kvalitetan rezultat. Dapače, imao je jednu jedinu pobjedu i to protiv Jordana Thompsona. Ovdje je svladao Miomira Kecmanovića, Davida Ferrera i Davida Goffina te pokazuje naznake buđenja. Protiv Shapovalova je igrao prošle godine dva puta, prvo je slavio u dva seta u Delray Beachu, a zatim je pobijedio u tri seta u Cincinnatiju. Ovdje se Shapovalov čini u boljoj formi i bliže pobjedi.

Prognoza: Pobjeda Shapovalova

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Shapovalova 1.50, pobjeda Tiafoea 2.40

Ashleigh Barty - Anett Kontaveit

U polufinalu ženskog dijela turnira u Miamiju sastaju se Anett Kontaveit i Ashleigh Barty. Barty je bila uvjerljivija u dosadašnjem dijelu turnira, a imala je neugodniji ždrijeb dok je Kontaveit upisala sve pobjede u tri seta izuzev protiv Biance Andreescu koja je predala meč zbog ozljede u drugom setu. Zato su Estonku namučile Amanda Anisimova, Ajla Tomljanović i Su-Wei Hsieh. Barty je imala problema samo u prošlom kolu, ali igrala je protiv Petre Kvitove pa je to i razumljivo.

Jastremska, Stosur, Bertens, sve tri su poražene u dva seta. Inače Kontaveit i Barty igrale su međusobno samo jednom i to davne 2014. godine kada je Kontaveit u Wimbledonu slavila u tri seta. Barty je nakon toga na jedno vrijeme napustila teniski svijet i posvetila se kriketu, ali ipak se na kraju vratila svom sportu te je sada već u Top 10.

Prognoza: Pobjeda Barty

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Barty 1.50, pobjeda Kontaveit 3.00

Magdeburg - Flensburg

Magdeburg opasno prijeti Flensburgu prekidom fantastičnog pobjedničkog niza u njemačkom prvenstvu. U ovom trenutku se i čini da ako netko može zaustaviti Flensburg, onda je to Magdeburg koji ima fantastičnu momčad koja po kvaliteti nije ništa slabija od Kiela koji je drugi ili Rhein-Neckar Löwena koji je treći. Musina momčad upisala je sedam uzastopnih prvenstvenih pobjeda, a zadnji put nije slavila još krajem prošle godine, prije Svjetskog prvenstva. Od tog trenutka i poraza od Füchsea, svladala je Leipzig, Melsungen, Kiel, Stuttgart, Bergischer, Ludwigshafen i Minden.

Flensburgov niz ne treba spominjati jer je stopostotan i pokušava nemoguće, završiti sezonu bez ijednog izgubljenog boda. Već maksimalan učinak dosad je čudo s obzirom na snagu lige, a ovo gostovanje njemački mediji nazivaju meč loptom za Flensburg. Ako upiše i ovdje pobjedu, teško će ga itko dostići. U Magdeburgu već danima pričaju o ovom susretu, iznimno su motivirani da upišu novu pobjedu i zaustave niz gostiju. Kvalitetu definitivno imaju.

Prognoza: Pobjeda Magdeburga

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Magdeburga 2.00, neriješeno 9.00, pobjeda Flensburga 2.60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!