Nogomet

Jakirović: "Osijek je zadnji put pobijedio sredinom veljače pa očekujem jurnjavu od početka"

Branimir Korać • četvrtak, 28.03.2019.
Jakirović: "Osijek je zadnji put pobijedio sredinom veljače pa očekujem jurnjavu od početka"
Foto: Pixsell

Gorica se dosad pokazala kao tvrd orah za sve prvoligaše pa tako i Osječane. U prvom dijelu sezone slavila je u Gradskom vrtu i to će pokušati opet...

U reprezentativnoj stanci Gorica je gostovala u Domžalama gdje je slavila protiv istoimenog domaćina s 4:2. Dva gola postigao je Ndiaye, a po jedan su dodali Lovrić i Ljubisavljević.

"Situacija je dobra, kadar se dodatno proširio. Ova prijateljska utakmica s Domžalama nam je dobro došla, posebno igračima koji su rekonvalescenti, mislim na Ljubisavljevića i Maslowskog koji su sutra u konkurenciji za utakmicu. U Domžalama smo dobro odigrali i nastavili s onim što prezentiramo zadnja četiri kola. Nema razloga da tako ne nastavimo protiv Osijeka", kaže Sergej Jakirović.

Protiv Osijeka očekuje tešku utakmicu, posebno jer je domaćin pod velikim pritiskom.

"Osijek je u svojim problemima, zadnji put pobijedio je 17. veljače, tako da očekujem jurnjavu po terenu, da će nas napasti i probati riješiti odmah na početku. Na nama je da se dobro pripremimo, tu tajni nema, ovo je treći susret. Smatram da je Osijek jesenas igrao jako dobro, ali ostao je bez nekih igrača i uvukla se nervoza. Mislim da mi moramo gledati samo sebe i kako ćemo se mi prezentirati i ako to bude kao do sada, mislim da će sve biti u redu."

Prve dvije utakmice između ovih protivnika završene su pobjedom gostiju.

"Obje utakmice bile su jako otvorene do zadnje minute. Mi smo u Osijeku slavili 1:0, ali i Osijek je imao dosta šansi. Možda smo mi u Velikoj Gorici imali malo više od gre, pogotovo u početku kada smo poveli. Mogli smo možda povećati prednost, ali vratili smo ih penalom u utakmicu i poslije su oni zabili iz još jednog prekida i priveli kraju utakmicu. Odmah bih potpisao takav scenarij pa da opet dobijemo u gostima."

Važan adut Goričana bit će Kristijan Lovrić koji vjeruje da njegova momčad može izvući dobar rezultat u Gradskom vrtu.

"Očekujemo utakmicu u jako dobrom stanju, odradili smo treninge kako treba, odradili smo i tu prijateljsku utakmicu protiv Domžala koja nam je dobro došla. Očekuje nas jako teška utakmica jer Osijek mora do pobjede. Pritisci su kod njih veliki sa strane navijača. Ključ je naših prvih 20 minuta gdje ćemo vidjeti kako ćemo otvoriti utakmicu, a dalje će sve ići svojim tokom, ali mislim da možemo izvući jako dobar rezultat."

Što se tiče njegovih igara, važnije mu je da momčad dobro gura.

"Ja sam i zadovoljan i nezadovoljan, ali najbitnije je da momčad igra dobro i da dišemo kao jedan, a samim tim će doći i rezultat. Momčad uvijek izbaci pojedinca pa sam tako jedan dan to ja, drugi dan Zwolinski, treći dan netko drugi i najbitnije je da je klapa tu i da se radi dobro. Rezultat onda sasvim sigurno neće izostati."

"Osijek je jako dobra i čvrsta ekipa, tipična domaćinska jer kod kuće jure i idu na sve ili ništa, ali dosta toga će ovisiti o nama, kako ćemo se mi posložiti. Dosta im je igrača otišlo tako da mislim da možemo tražiti svoju šansu", dodaje Lovrić.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!