Nogomet

Bišćan: "Morat ćemo biti maksimalni ako želimo iz utakmice protiv Lokomotive nešto uzeti"

Branimir Korać • četvrtak, 28.03.2019.
Bišćan: "Morat ćemo biti maksimalni ako želimo iz utakmice protiv Lokomotive nešto uzeti"
Foto: Pixsell

Rijeka u petak gostuje kod Lokomotive, a Igor Bišćan priprema momčad za dobar nastup i sva tri boda kod vrlo neugodnog protivnika...

Igor Bišćan najavljuje dvoboj protiv Lokomotive i očekuje da će susret biti sličan onom protiv Osijeka u prošlom kolu, a Rijeka je tamo slavila s 3:1.

"Ovo je utakmica u rangu one protiv Osijeka, protiv ekipe koja se bori za iste stvari za koje se borimo i mi. Lokomotiva je jako dobra ekipa koja je u zadnjih nekoliko utakmica osjetno digla formu i kvalitetu igre tako da nas sasvim sigurno čeka jako težak posao na terenu na kojem Rijeka nije dobro prolazila već dugo vremena. Morat ćemo biti maksimalni ako želimo iz te utakmice nešto uzeti. Tako se i spremamo i vjerujemo da ćemo na kraju biti zadovoljni."

U odnosu na prošle utakmice rijeka će biti jača za neka imena.

"Neki su se priključili treninzima poput Lončara, Čolaka, Escovala. Lončar i Escoval konkurirat će i za nastup protiv Lokomotive, Čolak ne jer je tek počeo trenirati i s njim nećemo previše riskirati. Tomečak isto nije u konkurenciji jer mu ozljeda nije u potpunosti sanirana i ne ide u dovoljno dobroj mjeri da bi bio na travnjaku. Vraćaju se Pavičić i Mamić i to je to što se tiče igračkog kadra."

Sustav igre protiv Osijeka je promijenjen, a posebno dobre recenzije zaradili su mladi igrači Smolčić i Lepinjica koji su odlično reagirali.

"S modifikacijom sustava nešto dobiješ, nešto izgubiš. Probali smo posložiti najbolje s obzirom na kadar koji imamo tako da ćemo i ovog puta razmišljati o tome. Dobro je izgledalo, na kraju je dobro i završilo te će ni sigurno dati za razmišljanje. Nemamo Lepinjicu tako da ne možemo računati da ćemo moći kopirati iste stvari. No pokušat ćemo vidjeti što je bilo dobro iako moramo biti svjesni da Osijek i Lokomotiva nisu iste ekipe i da nije isto igrati kod kuće i u gostima."

"Razumijem javnost, medije i navijače, u redu je biti pozitivan, ali s druge strane treba biti oprezan jer su ti mladi dečki u osjetljivoj fazi svoje karijere i ne treba stavljati neka prevelika očekivanja. Oni su fenomenalno odgovorili u ne baš idealnim uvjetima i na neki način naznačili kvalitetu i lijepo je znati da se možemo osloniti na njih. Prvi testovi su prošli, ali ne bi bilo pametno zaletavati se s izjavama i očekivati da će u svakoj utakmici biti nositelji igre i zabijati golove."

Što se tiče Lokomotive, Bišćan je vrlo cijeni.

"Mogu igrati direktno, ali i kombinatorno jer imaju igrače za to, mogu igrati i na kontre i na više načina ti stvoriti probleme. Radonjić je jedan od rijetkih igrača u ligi koji se može nametnuti bilo kojoj obrani. U zadnje vrijeme pridružio mu se i Rakić koji je sličan tip igrača i oni zajedno dosta dobro izgledaju u paru. To je zanimljivo posložena ekipa koja igra sve bolje u zadnje vrijeme."

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!