Tenis

Sjajan Federer u pobjedi protiv Andersona, novi preokret Šapovalova

Petar Jenjić • petak, 29.03.2019.
Sjajan Federer u pobjedi protiv Andersona, novi preokret Šapovalova
Foto: EPA

Odigrana su preostala dva meča četvrtfinala na Mastersu u Miamiju. Denis Šapovalov preokrenuo je meč protiv Francesa Tiafoea, dok je Roger Federer odigrao odlično protiv Kevina Anderson te u dva seta stigao do pobjede...

Po treći puta na turniru Denis Šapovalov izgubio je prvi set, ali je i treći puta uspio doći do pobjede. Noćas je nakon dva sata i 13 minuta igre svladao Francesa Tiafoea sa 6:7, 6:4, 6:2. Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i druga pobjeda Kanađanina.

Nijedan tenisač nije napravio break u prvom setu, ali zato je set loptu imao Šapovalov na servis protivnika pri vodstvu 6:5. Tiafoe je uspio spasiti i u neizvjesnom tie-breaku slaviti sa 7:5.

U drugom setu kanadski tenisač stigao je do dva breaka prednosti i vodstva od 5:1. Propustio je četiri set lopte, Amerikanac je vratio jedan break zaostatka, međutim, više od toga nije uspio. Treći je set zato u potpunosti pripao Šapovalovu koji je protivniku dozvolio tek jednu break šansu.

Svoju tenisku klasu noćas je još jednom pokazao Roger Federer koji je svladao Kevina Andersona sa 6:0, 6:4 u meču koji je trajao tek nešto manje od sat i pol. Sedmi međusobni dvoboj po šesti je puta otišao na stranu Švicarca koji je po 65. puta u karijeri došao među četiri najbolja na Masters turnirima.

O prvom setu kojeg je Federer dobio bez izgubljenog gema, ne treba previše govoriti. Dobro je otvorio i drugi set Švicarac te poveo s 2:0, no ovoga se puta Anderson vraća i poravnava na 3:3. Ključnim se pokazao dugačak deveti gem u kojem je južnoafrički tenisač spasio pet break prilika, no šesti ipak nije. Nakon toga nije imao šanse na protivnikov servis.

Masters Miami, četvrtfinale:
Denis Šapovalov (20) - Frances Tiafoe 6:7 (5), 6:4, 6:2
Roger Federer (4) - Kevin Anderson (6) 6:0, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!