Košarka

Završnica Kupa Ružice Meglaj-Rimac 5. i 6. travnja u Puli

Sportnet, Branimir Korać • petak, 29.03.2019.
Završnica Kupa Ružice Meglaj-Rimac 5. i 6. travnja u Puli
Foto: Pixsell

Za točno tjedan dana, u petak 5. travnja, počinje završnica Kupa Ružice Meglaj-Rimac, dvadeset i osma po redu. Sada već davne 1992. godine prvi su naslov Kupa osvojile igračice Splita, a zanimljivo je da su iste godine prvi naslov Kupa u muškoj kategoriji slavili i njihovi muški kolege iz KK Splita. Oba su Kupa tek koju godinu kasnije preuzela imena košarkaških legendi – Ružice Meglaj-Rimac i Krešimira Ćosića.

Na ovogodišnju završnicu su se plasirali četverostruki osvajači Kupa ŽKK Medveščak i ŽKK Šibenik, potom ŽKK Ragusa koja je do sada dva puta izborila finale i oba puta porazom od Medveščaka otišla kući sa srebrnim medaljama te ŽKK Pula Črnja Tours, koja do sada nije došla do same finalne utakmice, ali je na završnici sudjelovala četiri puta, a ujedno je i domaćin ovogodišnjeg izdanja Kupa.

Naslov pobjednica Kupa su do sada najviše puta osvojile igračice Gospića – čak sedam puta, dok su igračice Croatije (ranije Centar banke) slavile šest puta, a slijede ih Medveščak i Šibenik s četiri trofeja.

Šibenik je na vrhu po broju nastupa u finalima Kupa – skupilo ih se čak dvanaest, no pobjednički pehar su igračice Šibenika zadnji put u rukama držale 2008. godine. S druge strane, Medveščak je, iako izjednačen po broju osvajanja naslova Kupa sa Šibenikom, zlatne medalje ponio kući posljednje četiri uzastopne sezone i valja vidjeti može li ih itko zaustaviti u tom naumu ove godine.

Ivica Bolković, predsjednik ŽKK Pula Črnja Tours je kao predstavnik organizatora na izvlačenju parova održanom 21. ožujka izjavio: „Zadovoljan sam što nas je HKS izabrao za organizatora Završnog turnira Kupa „Ružica Meglaj-Rimac“. Lani je klub proslavio 20 godina postojanja, tako da nam je ovo možda i zahvala što se trudimo održati žensku košarku. Reanimirali smo žensku košarku u Puli nakon što je šest godina nije bilo, od 1993. do 1998. Sad smo, eto, došli i na neku razinu da možemo organizirati taj turnir i zaista smo se potrudili da ga organiziramo kako treba. Čast nam je ugostiti ovakav nivo košarke jer se u Puli ništa takvo nije održavalo 26 godina. Bilo je uspona i padova muške košarke, ženska se košarka nekako održava, tako da je ovo šlag na torti nakon dvadeset godina što postojimo.“

Utakmice možete pogledati, a ujedno i podržati žensku košarku, u Domu sportova Mate Parlov u Puli po niže navedenom rasporedu, a bitno je naglasiti i da je ulaz besplatan.

Poluzavršnica, petak, 5. travnja 2019.
ŽKK “Medveščak” – ŽKK “Ragusa” u 17:00
ŽKK “Pula Črnja Tours” – ŽKK “Šibenik“ u 19:30

Završnica, subota, 6. travnja 2019. u 17:30

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!