Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo, 30.03.2019, 16:30 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 3.612
Suci: Ivan Bebek, Robi Kezele, Marko Stolnik
Dinamo
Dinamo
Nikola Moro 16'
1:0 Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić

Unatoč blijedoj predstavi Dinamo porazio Inter, Andrić nije realizirao kazneni udarac

Iz Maksimira: Jan Šneler • subota, 30.03.2019.
Unatoč blijedoj predstavi Dinamo porazio Inter, Andrić nije realizirao kazneni udarac
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U 26. kolu HT Prve lige Dinamo je došao do novog slavlja, iako igra nije bila na razini koju su Modri pružali ove sezone. Ipak, bilo je to dovoljno da se porazi Inter i upišu nova tri boda…

Inter-Zaprešić
Dinamo
Inter-Zaprešić
 
(do 60')
 
(do 46')
 
(do 80')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
 
Mladen Matković
 
Karlo Muhar
 
Ivan Čeliković
 
Igor Postonjski
 
Jasmin Čeliković
 
Ivan Mamut
 
Borislav Tsonev
(do 74')
 
Andrej Šimunec
 
Antonio Bosec
 
Nikola Rak
 
Serder Serderov
(do 65')
Pričuvni igrači
 
Antonini Čulina
65'
 
Robert Mišković
74'
 
Trener
Samir Toplak

Iako trener Dinama Nenad Bjelica neće biti zadovoljan igrom svoje momčadi, Modri na derbi s Hajdukom u srijedu putuju s tri osvojena boda protiv Intera. Igra Dinama nije bila dobra, blijedo je to djelovalo i potpuno nedorečeno, ali opravdanje možemo pronaći u činjenici kako je puno važnija utakmica u srijedu protiv Hajduka u Splitu.

Početak utakmice prošao je u dominaciji Modrih, ali bez istaknutih prilika. Ipak, u 15. minuti Dinamo dolazi do vodstva. Ubacio je Mislav Oršić, vratar Intera nakratko odbio, ali točno na noge Nikole More koji zakucava za 1:0.

Lijepom akcijom istaknuo se Dinamo na početku utakmice, a lijepom gestom istaknuli su se i navijači Modrih u 11. minuti. Bad blue boysi su podignuli transparent s imenom tragičnog preminulog Hrvoja Ćustića i podsjetili na katastrofalno stanje u kojem se nalaze hrvatski stadioni.

Nakon postignutog pogotka, Dinamo je krenuo po povećanje vodstva, a u 19. minuti umalo je bilo 2:0. Pokušali su opasno zaprijetiti Komnen Andrić i Ivan Šunjić, ali obrana je uspjela izbiti loptu u korner. U istoj akciji, nakon ubačaja iz kornera, Marko Lešković u padu puca glavom od poda, ali Mladen Matković odličnom paradom skreće udarac u korner.

Da može zaprijetiti Inter je pokazao u 23. minuti. Ivan Mamut je ostao neometan na dvadesetak metara od gola i lijepim udarcem pokušao iznenaditi Dominika Livakovića koji ipak uspijeva obraniti.

U 30. minuti Dinamo je pak imao sjajnu priliku doći do novog pogotka. Nakon kornera, lopta je išla na udarac Mariju Musi, Ivan Čeliković u padu odnosi loptu i Musu, a Ivan Bebek rezolutno pokazuje na bijelu točku. Iz ponovljene snimke vidljivo je kako je Čeliković vrlo opasnim startom išao na loptu i pomeo Musu, ali s obzirom na to da je prvo izbio loptu, pitanje je koliko je ispravna Bebekova odluka.

Interovi igrači bili su vidno nezadovoljni, ali nisu dugo negodovali. Andrić je prilično slabo izveo jedanaesterac, Matković je odlično obranio i rezultat se nije promijenio. Nakon sjajne obrane Interova vratara, dugo nismo vidjeli ozbiljniju prijetnju.

U 41. minuti, Inter je ponovno iskoristio nepažnju Dinamove obrane, ali ipak su se domaći braniči uspjeli snaći i otkloniti opasnost. Malo kasnije, udarac je isprobao i vrlo neprimjetni Bruno Petković, ali je Matković bio na lopti.

U poluvremenu susreta, Dinamo se prisjetio nedavno preminulog igrača Dragana Bošnjaka koji je bio član slavne generacija koja je osvojila naslov prvaka Jugoslavije 1982. godine.

Što se nastavka susreta tiče pomaka u igri nije bilo. Dinamo je imao kontrolu nad posjedom, no Inter se vrlo aktivno branio i često izlazio u Dinamovu polovicu. Moglo bi se čak reći kako je gostujuća obrana bez pretjerane muke odbijala napade domaćeg sastava.

Gotovo 40 minuta nismo vidjeli ništa posebno. Dinamo nije izgledao pretjerano motivirano, dok je Inter ipak limitiran kvalitetom, pokušavao, ali bez većih uspjeha. U 84. minuti, lijepu kontru izveli su Zaprešićani, no Dinamova obrana uspjela je izbiti loptu u korner. Imao je puno sreće Dinamo u ovoj situaciji jer su Zaprešićani imali situaciju dva na jedan koju nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

Do kraja susreta prilika više nije bilo i Inter je unatoč solidnoj igri i dobrom otporu ipak otišao s Maksimira bez bodova.

HT Prva liga, 26. kolo:
Dinamo – Inter 1:0

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3674:20+5492
2Rijeka 3670:36+3467
3Osijek 3661:36+2562
4Hajduk 3659:39+2062
5Gorica 3657:46+1159
6Lokomotiva 3651:43+849
7Slaven Belupo 3641:53-1237
8Inter-Zaprešić 3640:84-4431
9Istra 1961 3631:73-4225
10Rudeš 3626:80-5414

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!