Košarka

NBA liga potvrdila: Suci su dobro odsudili u spornim situacijama dvoboja Wolvesa i Warriorsa

Branimir Korać • nedjelja, 31.03.2019.
NBA liga potvrdila: Suci su dobro odsudili u spornim situacijama dvoboja Wolvesa i Warriorsa
Foto: EPA

Steve Kerr i njegovi igrači bili su vrlo ljuti na suce nakon poraza u petak u dvoboju protiv Minnesote, smatrali su kako su oštećeni, ali NBA liga je ekspertizom završnice utvrdila kako je sve bilo u redu...

Minnesota Timberwolvesi svladali su u petak Golden State Warriorse u produžetku 131:130, a odluke donesene u završnici produžetka bile su ispravne, tvrdi NBA liga.

Warriorsi su tvrdili kako su grubo oštećeni i da su odluke na kraju produžetka išle u korist Timberwolvesa. No sudačka ekspertiza tvrdi drugačije.

4.4 sekunde prije kraja dosuđen je prekršaj Keite Bates-Diopa nad Kevinom Durantom, a Warriorsi su tvrdi kako je trebao biti priznat koš Duranta i dosuđen prekršaj, dok su ovako Warriorsi dobili loptu sa strane. U konačnici nije bilo velike štete jer je u zadnjoj sekundi tricu ubacio Stephen Curry.

Problematičan je bio i prekršaj Duranta nad Karl-Anthonyjem Townsom pola sekunde prije kraja kod 130:130. Tu su sporne bile dvije situacije, sam prekršaj i bacanje Anthonyja Tollivera iz auta na alley-oop.

Potvrđeno je kako je prekršaj ispravno dosuđen bez obzira na let lopte iznad obruča pri čemu nije bilo ničeg ilegalnog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!