Rukomet

Našičani ulažu u budućnost: Nexe doveo dvojicu mladih reprezentativaca

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.04.2019.
Našičani ulažu u budućnost: Nexe doveo dvojicu mladih reprezentativaca
Foto: Kristijan Komarica

Nakon što su uspješno prošli 3. kolo Premijer Lige za prvaka Hrvatske gdje su s velikom razlikom pobijedili gostujuću ekipu RK Poreč, u redove RK Nexe dolaze dva mlada, vrlo perspektivna nova igrača Gianfranco Pribetić i Fran Mileta.

Gianfranco Pribetić dolazi upravo iz Poreča, ima 18 godina i igra na poziciji pivota. Svoje prve rukometne korake započinje u rukometnom klubu Poreč, a do sada se iskazao u mnogim natjecanjima mlađih generacija, a pogotovo je zapažen na Europskom kadetskom prvenstvu 2018. godine kada je izabran za najboljeg obrambenog igrača. Njegov potencijal prepoznat je od čelnika RK Nexe i trenera Hrvoja Horvata te je potpisan ugovor na četiri godine.

"Započeo sam rukomet igrati u Poreču, imam 18 godina i upravo završavam srednju školu. Postao sam član RK Nexe i zbog toga mi je iznimno drago. Naravno, očekivanja su velika i na meni je da ih ispunim na obostrano zadovoljstvo. O rukometnom klubu Nexe znam dosta toga, imali su fantastičnu sezonu i nada se da ću se dobro uklopiti s ostalim dečkima iz kluba i da će biti sve kako treba. Malo ću zamijeniti Istru i more sa Slavonijom, ali uvjeren sam kako mi to neće teško pasti. RK Nexe pratim već duže vrijeme, kako u SEHA ligi tako i u EHF-u, i žao mi je da prije nekoliko dana nisu prošli Hannover, ali slijedeće godine se nadam da će biti bolje. Moja pozicija je pivotmen i svjestan sam kako je tu velika konkurencija, a na meni je da dam sve od sebe da se i ja izborim za svoje mjesto. Trenutno nastupam za kadetsku reprezentaciju Hrvatske i za vrijeme Uskršnjih praznika nas očekuju pripreme i tamo", rekao je među ostalim Gianfranco Pribetić, od sada novi Grom.

Fran Mileta dolazi iz Labina, ima 18 godina, pozicija mu je desno krilo, a svoje prve rukometne korake napravio je u RK Rudar Labin. Od posebnih dosadašnjih uspjeha, Fran je napomenuo također Europsko kadetsko prvenstvo gdje je odigrao vrlo uspješno. Za RK Nexe potpisao je ugovor na tri godine i u klubu vjeruju kako će on biti itekako važna karika u ostvarenju novih ciljeva.

O svom prelasku u RK Nexe i budućim planovima koje bi trebao ostvariti u našičkom klubu govorio je i mladi Fran Mileta.

"Do sada sam bio u RK Mladi Rudar i s tim klubom sam uspio ući iz 2. lige u 1. B i sada u Premijer ligu. Prelazak u RK Nexe mi stvarno puno znači i smatram da je taj put ispravan, jer ću moći još više napredovati te se dodatno pokazati. Vjerujem kako ću i klubu RK Nexe donijeti nove i dobre stvari s kojim će i oni biti zadovoljni. Od ove godine sam počeo malo više pratiti RK Nexe i moram istakntuti kako su rezultati kluba iznimni, pogotovo ovu i prošlu godinu i samo čestitke svima. Prelazak u Našice će mi svakako odgovarati, jer takav gradić je sličan i Labinu, što meni osobno i odgovara. Posebno su me dojmili navijači Gromova te je stvarno lijepo vidjeti dvoranu ispunjenu i domaće navijače da tako srčano bodre svoj klub", napomenuo je novi Grom Fran Mileta.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!