Nogomet

Oreščanin: "Dinamo nije favorit na Poljudu, po meni su šanse 50:50"

Mihaela Bradovski • utorak, 02.04.2019.
Oreščanin: "Dinamo nije favorit na Poljudu, po meni su šanse 50:50"
Foto: FaH

Siniša Oreščanin cijeni Modre, ali i svoju momčad. Dodaje kako Dinamo ima europsku vrijednost i ovaj susret pokazat će Hajduku gdje se trenutno nalazi...

Svega nekoliko dana nakon susreta s Istrom 1961, Hajduk na Poljudu dočekuje Dinamo. Siniši Oreščaninu ne predstavlja ptoblem taj mali razmak između utakmica.

"Atmosfera je normalna. Pokušali smo proteklih dana oporaviti se i napraviti uobičajenu pripremu uoči utakmice. S jedne strane utakmica preko tjedna je otežavajuća okolnost, a s druge strane s obzirom na svu gungulu koja bi uslijedila da se igra od nedjelje do nedjelje, ovo nije loše."

U Splitu očekuje Dinamo u najboljem sastavu i izdanju.

"Naravno da očekujemo europski Dinamo. Gledajući izvana Dinamo nekako traži motiv kako završiti ovu sezonu, a da trener ima punu kontrolu nad svime. Ovo je Bjelici idealna utakmica da ponovno pokrene svoje igrače."

"Imamo nešto malo problema nakon Istre, Tahiraj je u problemima i tek ćemo vidjeti hoće li biti u kadru ili ćemo ga sačuvati za dalje. Vučur je već duže vrijeme out, a ostali su svi spremni i željni biti u kadru."

Trener Splićana nabrojao je Dinamove vrline i dobre strane, a kao veliki dobitak vidi činjenicu da se Bjelici napokon nitko ne miješa u posao.

"Dinamo ove sezone, što je po meni zasluga trenera Bjelice, je jako izbalansiran i stabilan, jako se približio europskim mjerilima što je pokazao i u Europi. Bjelica ima potpunu kontrolu nad svlačionicom što proteklih godina to nije bio slučaj i to je najveća Dinamova vrijednost. Naravno, ima svoje dobre karakteristike u tranziciji, u fazi napada baziran je na krilne pozicije i visoke 'osmice' čime dolazi s puno igrača u završnicu. Osim toga za HNL ima i izraženu individualnu kvalitetu."

Naravno, Oreščanin već ima u glavi na koji način se suprotstaviti Dinamu.

"Uvijek nešto spremamo, imamo svojih ideja. Imamo još danas trening i dio pripreme i tijekom sutrašnjeg dana razgovarat ćemo. Apsolutno vjerujemo u svoju kvalitetu, način rada i svoju momčad. Iznenađenja može biti, ali, život ide dalje i nakon ove utakmice. Nju ćemo shvatiti kao dobar test da vidimo gdje smo u zahtjevima približavanja Europi i to će nam biti dobar pokazatelj za dalje. Takva utakmica nam je najbolji test ovdje, da nam pokaže gdje smo i što smo, a dalje nas čeka još itekako puno utakmica, puno zamki i dobrih protivnika."

Rijeka i drugo mjesto trenutno ga ne opterećuju, posve je fokusiran na ovaj dvoboj i svaku narednu utakmicu.

"Ne razmišljamo o drugom mjestu već i dalje pokušavamo ostati na zemlji. I jučer smo u svlačionici imali razgovor na temu tih stvari, moramo i dalje biti ponizni i itekako oprezni, sve su to zamke na koje moramo paziti. Nas čeka još deset utakmica do kraja. Dinamo je prva i tako je i pripremamo."

"Ovo je najlakša utakmica s motivirajuće strane. Mislim da je potrebno čak i malo smirivati stvari da ne bi bilo previše. Nama u stožeru je bitno da igrači ispune taktičke zamisli i pronađu balans s te psihološke strane. Mislim da je Lokomotiva bila jedan dobar primjer kako trebamo odraditi ovo."

Status favorita Dinamu neće samo tako prepustiti.

"Na Poljudu nitko nije favorit, utakmica je po meni 50:50."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!