Košarka

Popovich "nestao" za 63 sekunde, ekspresno isključenje stratega Spursa

Branimir Korać • četvrtak, 04.04.2019.
Popovich "nestao" za 63 sekunde, ekspresno isključenje stratega Spursa
Foto: EPA

U ostalim susretima nićašnjeg programa u NBA ligi u akciji su bile momčadi koje se još uvijek bore za doigravanje. Miami i Brooklyn upisali su domaće poraze od Celticsa i Raptorsa...

Dan nakon poraza u velikom dvoboju za prvo mjesto s Warriorsima, Nuggetsi su se oporavili visokom pobjedom protiv Spursa. Slavili su s glatkih 113:85 u susretu u kojem su od početka dominirali, a starteri gostiju bili u podređenoj poziciji. Već nakon 63 sekunde igre isključen je Gregg Popovich koji je nezadovoljan sudačkom odlukom pozvao minutu odmora i nakon toga ušao u verbalni obračun sa sucima i završio u svlačionici. Inače, posljednji koji je isključen u prve dvije minute susreta bio je Flip Saunders, trener Washingtona u tom trenutku kada je 2012. godine nakon minute i 46 sekundi izbačen iz dvoboja protiv Bostona.

Nuggetse su predvodili Nikola Jokić s 20 poena, 11 skokova i devet asistencija, s po 19 poena monte Morris i Malik Beasley te Jamal Murray s 14 poena i 11 asistencija. Kod Spursa LaMarcus Aldridge ubacio je 16 poena uz šest skokova te Lonnie Walker sa 16 poena.

Miami Heat je i dalje u borbi za doigravanje, a upisao je domaći poraz protiv Bostona koji ga je trenutno stavio na deveto mjesto na Istoku. Heat je poražen 112:102 i ima pobjedu manje od Orlanda i Brooklyna, ali i utakmicu manje te se može s njima izjednačiti ako svlada u gostima Timberwolvese.

I za Boston je ovo bila važna utakmica u kontekstu borbe za prednost domaćeg parketa u doigravanju. Ovdje su Celticse predvodili Gordon Hayward s 25 poena, osam skokova i pet asistencija, Kyrie Irving s 23 poena i Al Horford s 21 poenom i osam skokova. Kod Heata Dion Waiters ubacio je 21 poen uz pet asistencija dok je Hassan Whiteside dodao 18 poena i 15 skokova.

Dobra vijest za Heat je da su poraženi i Brooklyn Netsi koji su također igrali protiv jedne od elitnih momčadi Istočne konferencije. Oni su ugostili Toronto Raptorse i također su poraženi s deset poena razlike.

Trio Raptorsa dominirao je utakmicom pa je tako Pascal Siakam ubacio 28 poena uz deset skokova i pet asistencija, Kawhi Leonard završio je s 26 poena i devet skokova, a Serge Ibaka 23 poena i 12 skokova. Kod domaćina D'Angelo Russell upisao je 27 poena, sedam skokova i šest asistencija.

NBA:
Denver Nuggets - San Antonio Spurs 113:85
Washington Wizards - Chicago Bulls 114:115
Miami Heat - Boston Celtics 102:112
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 105:115
Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 116:89
New Orleans Pelicans - Charlotte Hornets 109:115

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!